Do sada se vratilo 212 crnogorskih državljana

U Crnu Goru do sada se vratilo 212 crnogorskih građana, a otputovalo 650, saopštio je rukovodilac Operativnog štaba Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Dragan Pejanović.

On je rekao, gostujući u emisiji Boje jutra na TV Vijesti, da je najviše otputovalo ruskih državljana, oko 550. Pejanović je kazao da država preduzima sve mjere u smislu povratka, i obezbjeđivanja smještaja, transporta do mjesta gdje će biti smješteni.

“Na aerodromu ih čeka opremljeno osoblje, sanitarni inspektori, i određuje se da li će neko ići u karantin, ili u samoizolaciju", ističe Pejanović. On je kazao da namjeravaju da obezbijede letove iz Španije, Italije, Brisela, Ciriha, Istanbula, Frankfurta. Svi građani koji žele da se vrate, kako ističe, mogu da se obrate Ministarstvu vanjskih poslova putem posebnog linka, diplomatsko konzularnog predstavništva (DKP), a otvorene su dvije specijalne linije od osam do 20 sati.

"Ovih dana idemo za Beograd, postoji mogućnost, ukoliko Srbija, prihvati da avionom Montenegro erlajnsa koji danas ide za Rim vratimo tridesetak njihovih državljana u Podgoricu, da Srbija večeras dođe za njihove državljane u Podgoricu i samim tim bi dovela i dio naših državljana iz Srbije", rekao je Pejanović.

 

Izvor i foto: RTCG

Tekst objavila: Sanida Kajević