Izliječene dvije bebe koje su bile kovid pozitivne

Direktor Opšte bolnice Berane Budimir Dabetić kazao je da šest kovid pozitivnih pacijenata u toj zdravstvenoj ustanovi ima tešku kliničku sliku. Tri pacijenta su, kaže on, na intenzivnim dozama kiseonika. Jedna beba koja je bila pozitivna je otpuštena, a iz bolnice će danas izaći i druga.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) rekao da se u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno liječe 34 pacijenta pozitivna na korona virus.

"Dva su na opservaciji, to znači da imaju klinilke simptome koji podsjećaju na korona virus, ali im još nije došao bris", rekao je Dabetić.

Jedna beba koja je bila kovid pozitivna je izliječena, kaže Dabetić i otpuštena je kući, dok će iz bolnice danas, kako je najavio, izaći i druga beba koja je bila pozitivna na novi virus korona.

Stanje u Ulcinju pod kontrolom

Direktor Doma zdravlja Ulcinj Pavle Marniković rekao je da je trenutna epidemiološka situacija u najjužnijem crnogorskom gradu pod kontrolom.

"Broj inficiranih ukupno od početka juna je 49, dok je oboljelih u prvom talasu bilo 22. Oporavljena su 23 pacijenta. Nažalost, imali smo ukupno dva preminula pacijenta, a dva pacijenta su na bolničkom liječenju u Baru i oni su dobrog stanja", rekao je Marniković.

Izvor: rtcg