Od danas nove mjere u više opština

Od danas u više opština počne primjena novih restriktivnih mjera zavisno od epidemiološke situacije.

U lokalnim samoupravama u kojima je 14-o dnevna stopa manja od 400 nastavlja striktno poštovanje i stroga kontrola sprovođenja važećih epidemioloških mjera.

U opštinama u kojima je 14-o dnevna stopa između 400 i 799, uz važeće mjere uvodi se ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 22 sata, kao i ograničavanje uslova rada ugostiteljskih objekata tako što je uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno da za jednim stolom i u objektu i izvan njega budu najviše dvije osobe.

“Takođe se uvodi obaveza striktnog poštovanja razmaka od najmanje jedan metar od stolice do stolice kada osobe sjede za stolovima i okrenuti su leđima jedni drugima”, kaže se u saopštenju.U opštinama u kojima je 14-o dnevna stopa između 800 i 1.199 uz važeće mjere, zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani) osim za goste hotelâ.

“Zabranjuje se okupljanje u objektima stanovanja osobama koje nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva”, dodaje se u saopštenje.

Iz Vlade su naveli da se u opštinama gdje je stopa veća od 1,2 hiljade uz važeće mjere, zabranjuje izlazak iz objekta stanovanja od 22 sata do pet sati, uz definisane izuzetke koji su važili i prilikom ranije mjere.

“Takođe se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani) osim za goste hotelâ, kao i posjete po kućama osoba koja nijesu članovi istog domaćinstva.

Izvor: Rtcg