Preminule dvije osobe, 207 novooboljelih

U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule dvije osobe, a registrovano je 207 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom petka završile analizu i dostavile rezultate za 2.125 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 67, Tivta 27, Kotora 14, Nikšića 13, Herceg Novog 12, Bara i Danilovgrada po deset i iz Bijelog Polja, Budve i Pljevalja po devet.

U Beranama je registrovano osam novih slučajeva koronavirusa, na Cetinju pet, u Kolašinu četiri, Mojkovcu tri, Ulcinju i Andrijevici po dva i u Petnjici, Plavu i Šavniku po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za petak iznosio je 9,74 odsto.

“Tokom petka IJZ-u su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa kovid infekcijom, kod pacijenata iz Budve i Berana, starosti 66 i 68 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.324.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 271 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-19 u Crnoj Gori iznosi 2.215.

Izvor:mina