Registrovano 25 novih slučajeva infekcije, jedan preminuli

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 25 novih slučajeva infekcije koronavirusom, a prijavljen je jedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 485 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 11, Bara pet, Nikšića tri, Pljevalja dva, a iz Budve, sa Cetinja iz Herceg Novog i Ulcinja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za četvrtak je iznosio je 5,15 odsto.

“Tokom četvrtka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli je iz opštine Bar, od 93 godine”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.789.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 29 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 253.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 283.468.

U Podgorici je trenutno aktivno 113 slučajeva infekcije koronavirusom, Nikšiću 30, Pljevljima 19, Baru 15, Budvi 14, Danilovgradu i Herceg Novom po devet, Kotoru i Tivtu po osam, Ulcinju sedam, na Cetinju šest.

U Bijelom Polju i Plužinama aktivno je po pet slučajeva infekcije koronavirusom, Beranama tri, Šavniku dva.

U Andrijevici, Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici, Plavu, Rožajama, Tuzima na Žabljaku njesu registrovani aktivni slučajevi koronavirusa.

izvor:mina