Preminula jedna osoba, registrovano 20 novih slučajeva infekcije

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 20 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 661 uzorak.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice sedam, Nikšića pet, Pljevalja dva, i iz Andrijevice, Bara, Kotora, Plužina, Tivta i sa Cetinja po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu iznosio je 3,03 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli pacijent imao je 77 godina, sa prebivalištem u Podgorici”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.790.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 29 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 206.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 283.719.

U Podgorici je aktivno 96 slučaja koronavirusa, Nikšiću 22, Budvi i Pljevljima po 13, Herceg Novom 12, Bijelom Polju i Tivtu po sedam, Baru i Kotoru po šest i na Cetinju pet.

U Danilovgradu su aktivna četiri slučaja, u Rožajama, Šavniku i Ulcinju po tri, Andrijevici i Tuzima po dva, a u Beranama i Plužinama po jedan.

 

izvor:mina