Utvrđen redosljed na Zbirnoj izbornoj listi za predstojeće lokalne izbore u Bijelom Polju

Žrijebanje za redosljed izbornih lista na predstojećim lokalnim izborima u Bijelom Polju, održano je danas u sali Skupštine Opštine. Za lokalne izbore zakazane za 23.oktobar, potvrđeno je 11 lista- sedam partija, tri koalicije i grupa građana.

Redosljed na Zbirnoj izbornoj listi utvrdio je predsjednik Opštinske izborne komisije Duško Vojinović, u prisustvu ovlašćenih predstavnika podnosilaca potrvđenih izbornih lista.

 Redosljed na izbornim listićima biće sljedeći:

1.Partija ,,Evropa sad! Za Bijelo Polje“

2.Stranka pravde i pomirenja - Za buduće generacije

3.“Idemo ljudi“ - Miodrag Pajović- Demokrate, Ujedinjena Crna Gora, Građanski pokret "Ljudi i tačka"

4.Dr Dritan Abazović – Može Bijelo Polje – Može Crna Gora”

5.„Demokratski front - Za budućnost Bijelog Polja“ - Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Pokret za promjene

6."Nezavisna građanska lista – Nijaz Avdić”,

7.„Prava stvar – Koalicija još bolje za Bijelo Polje“ - Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija, Bjelopoljska partija i Liberalna partija

8."SNP – Temeljno za Bijelo Polje”- Socijalistička narodna partija

9.Svetosavska srpska lista ,,Za grad Miroslavljevog jevanđelja"

10.,,Predrag Terzić – Prava Crna Gora – Držimo riječ – Marko Milačić“ - Prava Crna Gora

11.Bošnjačka stranka –Ispravno za Bijelo Polje

Partija crnogorskih Muslimana je povukla svoju odborničku listu, a kako je saopštio predsjednik OIK-a, Duško Vojinović, podnosilac izborne liste Damir Bektašević, dostavio je Komisiji odluku o povlačenju odborničke liste, jer su odustali od učešća na lokalnim izborima u Bijelom Polju.

Zbirnu izbornu listu nadležna komisija javno objavljuje najkasnije 15 dana  prije dana određenog za održavanje izbora, saopštio je Duško Vojinović, predsjednik OIK.

Autorka i foto: Eldina Bećirović