Uspješna godina za džudiste Jedinstva (video)

Tri medalje sa balkanskih prvenstava, veliki broj odličja sa međunarodnih turnira i državnih takmičenja, i to u svim uzrasnim kategorijama, dokaz su još jedne uspješne godine za džudiste bjelopoljskog Jedinstva.

Dobri rezultati tradiconalno prate naše džudiste, a ove godine su učestvovali na 14 takmičenja i osvojili 74 medalje, kazao je trener Džudo kluba Jedinstvo, Vladan Milićević, gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje.

„To je rezultat na koji sm svi u klubu, naročito ja  kao trener, jako ponosni.  Medalje koje smo osvojili jasan su pokazatelj da se zaista upornim radom mogu postići dobri rezultati. Naši džudisti su jako posvećeni, ozbiljno i predano treniraju i upravo se to vidi na takmičenjima. S obzirom da često nastupamo na međunarodnim turnirima u Crnoj Gori i državama regiona, jasno se vidi da možemo parirati skoro svim klubovima, a siguran sam da bi ti rezultati bili i bolji kada bi se u džudo još više ulagalo“, podvukao je Milićević.

On je istakao da su medalje sa balkanskih prvenstava najznačajnije u ovoj godini.

„Naša kadetkinja, Kristina Milićević, nastupala je u seniorskoj konkurenciji na Balkanskom prvenstvu u Tirani. Sa crnogorskom reprezentacijom osvojila je treće mjesto, dok je bila druga pojedinačno, a to smo donekle i očekivali od nje, jer je već četiri godine prvakinja Crne Gore. Takođe, veliki uspjeh postigao je i naš Nikola Šćekić, koji je na Balkanskom prvenstvu za juniore, održanom  u Zvorniku, u Bosni Hecegovini, nastupio u apsolutnoj kategroiji, preko 100 kg i osvojio je treće mjesto. Pored toga, učestvovali smo i na Balkanskom prevnstvu za mlađe pionire u Rumuniji, zatim za starije pionire u Makedoniji, ali nažalost naši takmičari nijesu uspjeli da osvoje neka od prva tri mjesta“, rekao je trener Džudo kluba Jedinstvo, Vladan Milićević.

Milićević je rekao da je učešće na balkanskim prvenstvima veliki uspjeh i za klub Jedinstvo, ali i grad, kao i cijelu državu.

„Upravo su ovakva takmičenja značajna za popularizaciju džudoa kod nas“, dodao je on.

Trener Milićević je istakao da u svojim redovima imaju čak osam reprezentativaca  u različitim uzrasnim kategorija, što je, kako je rekao još jedan pokazatelj toga da se u džudo klubu Jedinstvo ozbiljno radi.

 Takmičarska sezona za džudiste Jedinstva polako se privodi kraju, a cilj za narednu sezonu im je izlazak na evropsku scenu.

„Pokušaćemo da izborimo učešće na nekom od evropskih kupova, kako bi otišli stepenicu više u odnosu na ovaj nivo“, poručio je Milićević.

AUDIO SNIMAK EMISJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE