Stojanović: Za velike rezultate treba vremena, ali vjerujem u ovaj tim (video)

Četiri poraza i jedan trijumf nije rezultat koji ohrabruje,  ali s obzirom na to da se  bjelopoljski ženski rukometni klub prvi put nakon 25 godina našao u zvaničnom ligaškom takmičenju  i da imamo jako mladu ekipu, moramo biti zadovoljni, poručio je danas trener rukometašica, Marko Stojanović.

Gostujući u emisiji “Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, Stojanović je istakao da im rezultati i bodovno stanje na tabeli  nije primarni cilj, bar ne u ovoj sezni, već stvaranje kvalitetnih  igračica.

“Imamo jako mladu ekipu, koju čine uglavnom pionirke, a takmičimo se u seniorskoj kategoriji, tako da ne možemo odmah očekivati velike rezultate. Našoj ekipi treba još mnogo iskustva, ali ja vjerujem u te mlade djevojke, znam da imaju veliki potencijal i da mogu mnogo napredovati. Mi ćemo dati naš maksimum, ali se nadam da će se u bliskoj budućnosti steći i infrastrukturni uslovi, kako bi mogli da ispisujemo nove stranice istorije  ženskog rukometa”, naglasio je trener Stojanović.

On je kazao  da alibi za slabije rezultate ne traže, ali i da su uprkos porazima pokazali da mogu parirati ekipama sa mnogo dužom tradicijom i sa većim kvalitetom.

“To se vidjelo i juče u Ulcinju, kada su djevojke u odeđenim situacijama zaista pokazale da znaju itekako dobro da igraju, da mogu biti ozbiljan protivnik. Borile su se, pokazale hrabrosti želju, ali sportska sreća nije bila na našoj strani, pogodile su prečku čak četiri puta zaredom, stativu dva puta, ali iskustvo rukometašica Ulcinja je presudilo. One su bile na visini zadatka i nema mjesta za kritiku i negativne komentare, jer znam da će već u sledećoj utakmici pokušati da isprave to. One zaista zaslužuju podršku čitavog grada, svih institucija, sponzora, kompletnog našeg kluba”, rekao je trener Rukometašica Jedinstva.

Stojanović je kazao i da su u dosadašnjem dijelu sezone imali težak raspored, te da ih sada očekuju slabiji protivnici.

“Igrali smo protiv Mornara i Tivta, kao i protiv ekipe Komovi, koju smo malo potcijenili, što nas je i koštalo poraza. Pobijedili smo Berane i sada se nadam da ćemo upisati više pobjeda, jer nas čeka lakši raspored. Ono što je takođe važno, od četvrtog pa do devetog mjesta na tabeli, na kojem smo mi, jako je mala razlika u bodovima, tako da jedna ili dvije pobjede mogu mnogo toga da promijene i da nas čak dovedu i do trećeg mjesta”, podvukao je on.

Trener bjelopoljskih rukometašica kazao je i da je kvalitet Druge crnogorske lige na viskom nivou, ali da se Tivat izdvaja kao favorit.

On je istakao i da vjeruje da će ženski rukomet u Bijelom Polju nastaviti da se razvija.

“Imamo oko 50, 60 djevojčica u svima kategorijama, što svakako nije mali broj. Međutim, problem je to što niijesmo visoko na listi prioriteta kada  je u pitanju ulaganje u sport, o čemu svjedoči to da nemamo adekvatne uslove za treniranje, pa umjesto da radimo svakog dana, sastajemo se tri do četiri puta sedmično. Nadamo se da će naše potrebe prepoznati sve nadležene ustanove i institucije, jer ove djevojke zaslužuju to i siguran sam da možemo mnogo toga uraditi”, naglasio je Stojanović.

U bolje sjutra vjeruju i rukometašice Anđela Petrović i Katarina Baošić. Gostujući u emisiji “Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, one su istakle da velika želja i trud mogu prevazići sve probleme sa kojima se suočavaju.

“Mi smo jedan sjajan tim, nijesmo samo saigračice, već prijateljice, a uz podršku trenera sigurne smo da možemo napraviti dobar rezultat, na koji ćemo svi biti ponosni”, poručile su Anđela i Katarina.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE