Bridgerton je najuspješnija serija(video)

“Bridgerton” je najuspješnija Netfliksova serija svih vremena. Nevjerovatnih 82 miliona domaćinstava pratilo je istorijsku ljubavnu romansu koju predvode glumci Fibi Dajnevor, Nikola Koflan i Rege-Džen Pejdž.

Serija koja prati londonsku elitu 19. vijeka osvojila je gledaoce širom svijeta, a poređenja radi, 82 miliona domaćinstava je otprilike stanovništvo Njemačke.

Govoreći o nevjerovatnom uspjehu, Džini Haui, potpredsjednica Netfliksovog odjeljenja za serije je istakla kako je oduvijek voljela istorijske romanse.

“Tokom mojih intervjua u vezi s Netfliksom sjećam se da su me pitali: ‘Da možete da napravite bilo koju seriju, kakva bi to bila i zašto?’, i tad sam rekla istinu. U svijetu pop kulture u kojem dominiraju naučna fantastika i fantazija, uvijek sam voljela lijepe, romantične priče. A to što mogu da objavim da je ‘Bridgerton’ sada najveća serija ikada na Netfliksu je ostvarenje sna”, istakla je ona.

“‘Bridgerton’ je kraljicu Šarlot prikazao kao crnkinju koja koristi svoju moć kako bi uticala na šire promjene u britanskom društvu”, dodala je.

“Uključivanje svih rasa u seriju napravilo je da je ‘Bridgerton’ svima pristupačan i savremen, rezonirajući s publikom širom svijeta”, zaključila je Džini.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković