“Karavan zdravlja i vakcinacije“ 13. marta na gradskom trgu od 11.30 časova

“Karavan zdravlja i vakcinacije” čiji je cilj pružanje građanima više informacija o koristima imunizacije, biće oragnizovan danas na gradskom trgu, od 11 sati i 30 minuta do 14 sati i 30 minuta.

Iz instituta za javno zdravlje Crne Gore, koji je i pokrenuo ovu inicijativu zajedno sa Ministarstvom zdravlja i Svjetskom zdravstvenom organizacijom a  uz podršku Vlade Sjedinjenih Američkih Država, saopštili su da će to biti prilika da građani razgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije  (protiv COVID-19, MMR i HPV vakcinama), ali I da se vakcinišu, ukoliko to žele.

“Posebno je važno što će za sve građane, koji to budu željeli, biti omogućena vakcinacija na licu mjesta, u autobusu koji će biti prilagođen za bezbjedno administriranje vakcina. Takođe, biće omogućeno i da građani provjere i vrijednost krvnog pritiska, nivo šećera u krvi”, navodi se u saopštenju Instituta za javno zdravlje.

U okviru “Karavana zdravlja i vakcinacije” predviđene su i druge informativno-edukativne aktivnosti, kao i prikladan umjetnički program.

Saopštenje Instituta za javno  zdravlje Crne Gore