Iscrpljenost medicinskog kadra ne čudi

U bolnici za plućne bolesti u Nikšiću inficirane su četiri medicinske sestre, a u Opštoj bolnici pet ljekara i 17 medicinskih sestara i tehničara, saopštio je direktor Ilija Ašanin.

Komentarišući zaposlene koji su inficirani kovidom, dr Ašanin je kazao da se mjere samozaštite strogo poštuju, ali da je osoblje bolnice iscrpljeno te da ne čudi što "trajanje svega što se dešava i angažovanje svih zaposlenih u bonici ostavlja traga i na fizičku iscrpljenost zaposlenih, a to posljedično ima i uticaj na slabljenje imuniteta".

U nikšićkoj Opštoj bolnici i Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Jovan Bulajić" u Brezoviku smješteno je ukupno 120 pacijenata pozitivnih na kovid-19.

U Opštoj bolnici se nalazi 75, a u Brezoviku 45 oboljelih.U bolnici za plućne bolesti inficirane su 4 medicinske sestre, a u Opštoj bolnici pet ljekara i 17 medicinskih sestara i tehničara.

U Opštoj bolnici je osam pacijenata zbog teške kliničke slike i životne ugroženosti u jedinici intenzivne njege, jedan je na respiratoru, a tri na invanzivnoj ventilaciji, podaci su koje nam je saopštio direktor opšte bolnice dr Ilija Ašanin.

Ostali su stabilnih vitalnih parametara i trenutno se dobro osjećaju. Imamo sve životne dobi na liječenju, od djece do 85 godina starosti – kazao je dr Ašanin.

Izvor: Rtcg