Krv dalo 25 pripadnika Islamske zajednice (video)

Dvadeset pet pripradnika Islamske zajednice Bijelo Polje dobrovoljno je danas dalo krv u Službi za transfuziju, u okviru humanitarne akcije Opštinske organizacije Crvenog krsta i Kluba dobrovoljnih davalaca.

Geslo “Daruj krvi i spasi nečiji život” je nešto što okuplja sve humane ljudi, a pripradnici bjelopoljske Islamske zajednice danas su pokazali da oni to zaista i jesu, naglasio je predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta, dr Besim Kadić.

“Dobrovoljno davalaštvo krvi je najbolji način za obilježavanje Dana Crvenog krsta”. Za samo dvije akcije, zahvaljujući našim humnistima, uspjeli smo da prikupimo 37 jedinica krvi, a vjerujem da će odziv biti veliki i 28. decembra, kada ćemo još jednom akcijom obilježiti Dan solidarnosti”,  kazao je dr Kadić, ističući da su vjerske zajednice – Islamska zajednica i Crkvena opština, kao i pripadnici MUP-a, osnov dobrovoljnog davalaštva krvi u Bijelom Polju.

Predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi, Vlado Tomović, zahvalio se svim humanim ljudima koji su danas dali krv i na taj način uvećali zalihe ove dragocjene tečnosti.

“Današnja akcija druga je u poslednjih nedjelju dana, a dio je aktivnosti planiranih obilježavanjem Dana Crvenog krsta. Pripadnici Islamske zajednice tradicionalno se odazivaju ovakvim akcijama, a veliki broj njih je i danas došao, tako da je akcija bila veoma uspješna, a nadam se da će i naredne biti ovakve”, kazao je Tomović.

Pripadnici medžlisa Islamske zajednice Bijelo Polje po osmi put su dobrovoljno dali krv i to u mjesecu rođenja božijeg poslanika Muhameda, a i današnjom akcijom želimo da pošaljemo poruku da se u ime vjere čine samo dobra djela, kazao je imam Islamske zajednice, Enes efendija Burdžović.

“Učinjeno dobro nikada neće ostati neuzvraćeno – to je ono što i danas poručujemo svim ljudima, jer želimo da ih motivišemo da se pridruže ovakvim akcijama.Davanje krvi je najhumaniji gest, jer tako možemo spasiti nečiji život, ber obzira na to koje je neko vjere i nacionalnosti”, zaključio je Burdžović.

Dani Crvenog krsta obilježavaju se u periodu od 29. novembra do 6. decembra.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE