Prvjenac Dina Puzovića nagovještava njegovu blistavu karijeru (video)

Iako mu je dječački san bio da postane slavni fudbaler, mladi Bjelopoljac Dino Dilan Puzović, ipak je odlučio da njegova životna pozornica bude muzička bina.

Od prvog nastupa u lokalnom pabu, pred oko dvadesetak ljudi, kada je bojažljivo stupio na scenu, pa sve do danas, mnogo toga se promijenilo.

Danas je u klupskim krugovima poznat kao jedan od najboljih pjevača i zabavljača, a njegov raskošni muzički talenat i nevjerovatan glas konačno su dobili i lični pečat, kada je prije nedjelju dana objavio i svoju prvu pjesmu „Moja si bila“.

Gostujući u emisiji „Start Art“, Radija Bijelo Polje, mladi Bjelopoljac Dino Dilan Puzović, kazao je da se nadao pozitivnim reakcijama publike i da je očekivao da će njegov prvjenac biti lijepo prihavćen, ali kako je dodao, ovakav „bum“ ga je malo i iznenadio.

Dina Puzovića u emisiji "Start art"

„Moji poznanici, prijatelji, kolege širom Crne Gore, ali i regiona, dali su mi veliku podršku, svi šeruju i objavljuju pjesmu i zaista sam im zahvalan. Komentari su sjajni i na youtube-u i na društvenim mrežama, još uvijek nijesam naišao negativnu kritiku, a nadam se da će tako i ostati“, kazao je Dino.

Pjesmu „Moja si bila“ publika je mogla da čuje i prije nego što je objavljena na youtube kanalu, ali kako je Dino ispričao, čekao je najbolji trenutak.

„Često sam je pjevao na nastupima i niko osim mojih prijatelja zapravo i nije znao da je to moja pjesma, ali su je zaista svi odmah prihvatili, malo i u čuđenju, ne znajući ko je pjeva. Iako sam prvo želio da snimim spot, pa da je onda objavim, neki instikt mi je rekao da to ipak uradim ranije i zaista nijesam pogriješio. Mada, vjerujem da će kada bude objavljen i spot, reakcije biti još bolje, jer planiram da snimam na više lokacija, u Beogradu, Herceg Novom i naravno u Bijelom Polju“, kazao je mladi pjevač, dodajući da je zahvalan i ekipi sa kojom je radio na pjesmi, Ljubiši Bulatoviću, koji je radio tekst i muziku, kao i  Senadu Dreševiću, koji je bio zadužen za aranžman.

Dina Puzovića u emisiji "Start art"

Zajedno sa kolegama Isakom Šabanovićem, Adelom Međedović, Ljubišom Bulatovićem, Slobom Kovačevićem, Ninom Tomićem, Čedom Rakonjcem, Tinom Džankić i Jovanom Ćupić, mladi Dino Puzović snimio je i pjesmu o Bijelom Polju, za koju se vjeruje da će biti naša nova himna.

Pjesma „Grade moj“  simbolično je objavljena na Dan Opštine, a kako je kazao Puzović, zadovoljstvo je bilo zajedno sa kolegama snimati pjemu o rodnom gradu.

„Dobio sam poziv od Ljubiše Bulatović, koji je radio tekst i muziku i zaista sam odmah rado prihvatio. Čast mi je što su baš u meni prepoznali osobu koja može i zaslužuje da bude dio te ekipe. Sve je sjajno ispalo i eto nadam se će je i naša djeca jednom pjevati“, kazao je Dino.

Iako je njegov dječački san bio da postane fudbaler, Dino je kao svoj životni poziv ipak odabrao muziku, završio je i Nižu muzičku školu, a svoj početak vezuje i za Radio Bijelo Polje, odnosno takmičenje „Zlatne strune“.

„Prije četrnaest godina sam se takmičio na „Zlatnim strunama“, još uvijek sam bio uplašeni dječak, koji ima ogromnu tremu, ali sam uprkos tome uspio da dođem do finala, čak i osvojim nAgradu i slobodno mogu reći da je od tada sve krenulo“, prisjetio se Dino.

Učestvovao je i u „X faktoru“, a kako je kazao , takođe jedno veliko iskustvo.

„To je bilo prije nekoliko godina i uspio sam da stignem do live emisije. Pjevao sam pred Željkom Joksimovićem, Eminom Jahović, Kristinom Kovač i Kikijem Lesandrićem. Zaista nije bilo lako pojaviti se pred tim ljudima, ali sam dobio sjajne komentare, odlične kritike, zahvaljujući tom iskustvu prevazišao sam i strah od bine, javnog nastupa“, kazao je Dino.

Prijećajući sE svog prvog nastupa, pred oko dvadesetak ljudi, kaže da nije sanjao da će danas pjevati i pred nekoliko stotina, pa čak i hiljada, ali kaže da je to pokazatelj da radom i trudom možeš ostvariti svoje snove.

„Danas je mnogo teško da radiš ono što voliš i da uspiješ u tome, naročito kada je riječ o muzici, jer znamo da je sve više onih koji se bave muzikom, neke druge vrijednosti su sada bitne. Ali vjerujem da je ipak sve moguće i da kada nešto jako želiš i voliš možeš sve da pobijediš, jer kvalitet na kraju uvijek ispliva“, rekao je Dino, ističući da mu je majka najveća podrška, ali i najveći kritičar.

Danas nastupa ne samo u Bijelom Polju, već i u drugim crnogorskim gradovima, ali i u Beogradu.

„Zaista radim punom parom, nastupamo od Jadrana do Beograda, nekada zaista zna i da bude naporno, jer često putujemo, ali kada čovjek voli ono što radi, ne postoji nešto što će ga zaustaviti. Nakon ove pjesme i spota, nastavljam dalje, planirao sam da snimim još jednu baladu, ali ipak sam odlučio da publiku obradujem nekim ljetnjim hitom, malo bržom pjesmom. Prije toga ću snimiti i neke covere, a sigurno se na tome  neću zaustaviti“, poručio je Dino.

Repriza emisije "Start art" biće emitovana na programu Radija Bijelo Polje od 20:15.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENOJEPREUZIMANJE SADRŽAJASAWEBPORTALA RADIJA BIJELO POLJE