Fudbaleri Meteora uspješni na terenu, spremni za nove pobjede (video)

Članovi fudbalskog kluba ,,Meteor“ u proteklom periodu postižu dobre rezultate i predstavljaju klub i svoj grad u najboljem svjetlu, pa su i prije nekoliko dana  u kategoriji 2004. - 2005.  godište osvojili drugo mjesto na međunarodnom turniru ,,Trofej Berana 2018“.

Gostujući tim povodom u emisiji ,,Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, trener fudbalera Meteora, Novo Čujović, kazao je da su sve tri odigrane utakmice riješili u svoju korist, i kao prvaci A grupe prošli u dalji krug takmičenja.

,,U četvrt finalu smo pobijedili ekipu Jezero iz Plava, da bi u polufinalu naišli na zaista čvrstog protivnika ekipu Brskova iz Mojkovca, tu su odlučivali penali, koji su išli u našu korist. U finalu smo poraženi od ekipe Zubin Potok iz Srbije, bili su u prednosti a mi smo imali hendikep jer nam je kapiten Brajić povrijeđen na polufinalnoj utakmici, ali je ipak dao odlučujući penal i oduševio me tim potezom. Ovo je za nas veliki uspjeh, drugo mjesto na jakom turniru i zadovoljan sam odnosom djece prema obavezama, disciplini na turniru i igri. Odavno nijesmo učestvovali na bolje organizovanom turniru“, istakao je Čujović.

Kapiten ekipe za 2004.godište Vladimir Brajić, kazao je u današnjoj emisiji da su protivnici u Beranama bili dosta jaki, i da je najteža utakmica bila protiv Brskova iz Mojkovca.

,,Tokom te utakmice sam se povrijedio i tako nastavio igru, nije bilo lako, ali sam se oporavio i spreman sam za nove pobjede sa ekipom“, dodaje Vladimir koji fudbal trenira već osam godina. 

Mladi Ivan Šunjevarić, kapiten ekipe za 2008. godište već šest godina trenira fudbal, nedavno je u svojoj kategoriji osvojio Ligu budućih šampiona koja je odigrana u balonu Betis. On je u današnjoj emisiji kazao da je bilo teško, i da su naporno trenirali, ali da se,  dodaje, trud isplatio.

,,Najdraža mi je bila utaklmica protiv Omladinca, kada sam odbranio penal i dao gol za ulazak u finale. Kada su mi kao kapitenu uručili pehar osjećaj je bio divan, bili smo veoma srećni, slavili smo cijelo veče", iskren je Ivan.

Trener Čujović istakao je da je Liga budućih šampiona organizovana na najbolji način.

,,Svake nedjelje smo igrali od ujutru pa negdje do predveče. Djeca su tokom ta dva ipo mjeseca bila odlična, igrala dobro, dali su sve od sebe kako bi rezultat bio uspješan. Pored osvajanja Lige u toj kategoriji, pripale su nam i pojedinačne nagrade kojih je zaista bilo dosta, tako da sam veoma zadovoljan i idemo dalje u nove pobjede. Cilj organizovanja ovakvih turnira jeste da se djeca druže i stiču nova poznanstva“, poručuje Čujović, i dodaje da im sada predstoje pripreme za Ligu sjeverne regije i ostala takmičenja i turnire.

On je naglasio da im trenutno nedostaje teren sa vještačkom podlogom.

,,Bijelo Polje je rasadnik talenata, ali se toj djeci trebaju pružiti bolji uslovi treniranja“, zaključuje.

Ivan i Vladimir su istakli da uspijevaju da usklade vrijeme u školi sa obavezama na terenu. Omi su svojim vršnjacima poručili da se bave sporrtom, jer je to ono što će u budućnosti od njih napraviti dobre i odgovorne ljude.

  

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE