RBP: Poziv za javnu raspravu o programskim sadržajima

Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje upućuje poziv za javnu raspravu o programskim sadržajima, koja će se održati u četvrtak 7. decembra sa početkom od 13 časova u Galeriji Centra za kulturu.

Na osnovu člana 76a Zakona o elektronskim medijima, a prije zaključivanja Ugovora o pružanju javnih usluga sa osnivačem, poziv za javnu raspravu se upućuje svim zainteresovanim građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, lokalnoj samoupravi, javnim ustanovama, obrazovnim institucijama, političkim strankama, nevladinim organizacijama, mjesim zajednicama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama, zajednicama i pojedincima kako bi se uključili i dali doprinos u razmatranju Prijedloga programskih obaveza.

Kako proističe iz zakona javni emiteri su dužni da pružaju javne usluge proizvodnje i emitovanja radijskih i/ili televizijskih programa sa informativnim, kulturnim, umjetničkim, obrazovnim, naučnim, dječjim, zabavnim, sportskim i drugim programskim sadržajima, kojima se obezbjeđuje ostvarivanje prava i interesa građana i drugih subjekata u oblasti informisanja.

Prijedlog programskih obaveza za period 2018 – 2020. godine

Prijedlog programske šeme

Prijedlozi, sugestije i komentari mogu se dostaviti Lokalnom javnom emiteru Radiju Bijelo Polje, do 15. decembra na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na adresu ul. Tomaša Žižića bb, 84000 Bijelo Polje.