Bjelopoljci predstavljali Crnu Goru u Turskoj (video)

Na juniorskom prvenstvu Balkana u Istanbulu koje je održano 10. februara crnogorsku atletiku u najboljem svjetlu predstavljali su Boris Vujošević i Risto Drobnjak.

Gostujući danas u emisiji ,,Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, mladi Boris Vujošević kazao je da je samo učešće na prvenstvu veoma značajno, i da iz Turske donose samo lijepe utiske.

,,U ukupnom plasmanu sam bio deseti, što je svakako i dobar rezultat, ali uvijek može bolje. U atletici sam tek nekih osam - devet mjeseci, jeste naporno, ali mi se sviđa. Atmosfera u Istanbulu je bila odlična u dvorani, organizacija na najvećem nivou”, ističe Vujošević.

U jakoj konkurenciji od 350 atletičara iz 19 država, Bjelopoljci su prikazali dobar rezultat, tako da se trud i zalaganje isplatilo.

Risto Drobnjak je nastupio u bacanju kugle, a kako je kazao danas u emisiji, zauzeo je poziciju na petom mjestu.

,,Imao sam prije godinu dana povredu ruke, koja je uticala i na prvenstvu, jer je u bacanju kugle potreno da se izvede pravi hitac u pravom trenutku. Posljednjih četiri godine sam u atletici, i mogu reći da je potrebno dosta rada, ali ako nešto volite - sve se može postići", dodaje Risto.

Edin Erović prošlog mjeseca u Beogradu postavio je novi državni rekord, u trci na 400m za juniore sa rezultatom 51.25. Erović je trebalo da putuje u Istanbul, ali je bio srpiječen zbog zdravstvenih problema.

On je u današnjoj emisiji kazao da je na dan kada je trebalo da otputuju osjetio opštu slabost, ali da bi mu učešće veoma značilo.

,,Uvijek mi je čast kada imam priliku da branim boje svoje zemlje. Takmičenje u Istanbulu bilo mi je jedno od bitnijih, jer je posljednje na zatvorenom prostoru, prije sezone na otvorenom, i svakako da bi predstavljalo veliki podstrek za mene kada je u pitanju rezultat”, dodaje Erović.

Vuošević, Erović i Drobnjak podvlače da je lijep osjećaj braniti boje svoje zemlje, i da je posebno  kada se zastava Crne Gore vijori među zastavama svijeta. Oni se sada pripremaju za Igre malih zemalja koje će biti održane u Crnoj Gori. 

Dodaju da je za svaki dobar rezultat potrebno puno rada, truda i odricanja, ali da mladi moraju bitiu uporni i istrajni u onome što žele.

 

Repriza emisije ,,Sportski magazin” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15 časova.

 

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE