Održana svečana sjednica OFK ,,Borac”

Svečana sjednica povodom trogodišnjice osnivanja omladinskog fudbalskog kluba ,,Borac“, osvajanja Kupa sjeverne regije regije, i otvaranja klubskih prostorija održana je danas u Sali skupštine Opštine.

Kako je saopšteno na današnjoj sjednici klub ,,Borac“ teži ispunjavanju svih uslova predviđenih novim Zakonom o sportu, i vjeruju, kako su istakli, da idu u pravom smjeru.

,,Naša seniorska ekipa u prvoj sezoni zauzela je treće mjesto u okviru Sjeverne regije, dok smo prošle godine završili kao drugoplasirani. Prošle godine počeli smo rad sa mlađim kategorijama, u tri uzrasta, cicibani, petlići i pioniri. Zahvalio bih se Opštini Bijelo Polje na velikoj podršci, zaposlenima u JU Centar za sport i rekreaciju, privrednicima koji su pomagali rad našeg kluba, fudbaskom savezu Sjeverne regije i svima onima koji su dali veliki doprinos u razvoju našeg kluba“, kazao je trener Samir Fetić. 

Među prijateljima kluba je i Samedin Agović, koji je na današnjoj sjednici kazao da fudbalski klub ,,Borac“ iako kratke tradicije, postiže sjajne rezultate.

,,Bilo je uspona i padova, ali usojeli su ostati simbol fudbala u pravom smislu. Nadam se da će nekada iz ovog kluba izaći igrači poput Kurgaša, Drobnjaka... Pozitivan su primjer drugima“, poručio je Agović.

Tokom prve godine postojanja kluba ustanovljena je institucija trenera, a prvi trener je Samir Fetić, doktora Admira Hasića i Nermina Džeka. Oformljeni su organi kluba predviđeni Zakonom o sportu, pripremljen web sajt, youtube kanal i facebook stranica. Školovan je stručni kadar, pa je trener Fetić u dobio C UEFA trenersku licencu. Tokom druge godine klub je dobio još jednog doktora, Jusufa Kadića i koondicionog trenera Danila Palevića. Pokrenut je projekat mlađih pionira i petlića, zajedno sa trenerom Elsanom Čindrakom. Tokom druge godine trener Fetić je ostvario B licencu. Ove godine klub je dobio novu kancelariju zahvaljujući Udruženju osoba sa invaliditetom ali i brojne projekte koje ovaj klub čine prepoznatljivim i uspješnim.

Na današnjoj svečanoj sjednici uručene su zahvalnice onima koji su dali veliku podršku i doprinos razvoju i istrajnosti ovog kluba. Zahvalnice su uručene Sportskom centru Betis, knjigovođstvenoj agenciji RAMAH, caffe Klik, JU Centar za sport i rekreaciju, namještaj Ideal, doktoru Admiru Hasiću, novinaru Milovanu Novoviću, agenciji Rams, Arch and Soul, donatoru Anes Hamzić, doktoru Nerminu Džeko, fudbalskom klubu Jedinstvo, Samedinu Agoviću, Adisu Kučeviću, MUP-u Bijelo Polje, auto školi ABS, i posebna plaketa uručena je Mušu Ramoviću.

Autorka i foto: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE