Održana završna konferencija projekta ,,Znanje je moć“ (video)

Završna konferencija projekta ,,Znanje je moć“, čiji je nosilac Srednja elektro-ekonomska škola, u partnerstvu sa Lokalnim javnim emiterom Radijom Bijelo Polje, grafičkim centrom Merkator i auto servisom „Martinović“  održana je danas.

Projektom koji je trajao proteklih deset mjeseci, zapošljeno je deset polaznika koji su pet mjeseci radili kod partnera na projektu, u okviru dva obrazovna programa računovodstveni tehničar, i auto električar, a za vrijeme obuke u školi su sticali znanja od profesora ove vaspitno obrazovne ustanove.

,,Nadam se da su kandidati stekli samopouzdanje kako bi se ubuduće mogli baviti poslovima za koje su obučeni, i da će im ovo iskustvo značiti u budućnosti da lakše dođu do posla. Tokom predavanja kandidati su bili izuzetno zainteresovani, i pokazali znanje, a što je najvažnije partneri poslodavci su iznad svega zadovoljni njihovom uključenošću“, kazao je koordinator projekta, direktor Srednje elektro-ekonomske škole, Miloš Marić, na današnjoj konferenciji održanoj u medija centru Radija Bijelo Polje.

Marić je istakao da su sve predviđene aktivnosti u okviru projekta uspješno realizovane.

Cilj realizacije projekta bio je veća uključenost lica sa invaliditetom u pogledu povećanja njihove zapošljivosti, i prilagođavanje tržištu rada. Za vrijeme trajanja obuke, učesnici projekta imali su nadoknadu za troškove prevoza i ishrane, a kasnije su imali predviđena uredna primanja.

Partner na projektu Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje, pružio je medijsku podršku kroz serijal emisija ,,Osnaživanje i integracija osoba sa invaliditeom“ koje su emitovane posljednjeg petka u mjesecu, a bile su usmjerene na socijalnu integraciju, i moguće načine zapošljavanja OSI, održavane su radionice sa ciljem pripremanja na poslovnu komunikaciju, javni nastup, pisanje poslovne biografije

,,Kroz serijal autorskih emisija koje je pored mene radila i koleginica Tatjana Tanja Dangubić, sagovornici su bili ne samo iz Bijelog polja, već iz Crne Gore. Trudili smo se ugostimo saradnike koji će iz različitih uglova iznijeti svoje stavove o pomenutim temama i kako pomoći ovim ljudima da se lakše izbore sa svakodnevnim preprekama na koje nailaze, i kako lakše da dođu do posla. Kao kruna i dokaz našeg rada, Radiju Bijelo Polje uručena je zahvalnica za doprinos izvještavanju o osobama sa invaliditetom”, kazala je asistent na projektu, glavna i odgovorna urednica Radija Bijelo Polje, Andrijana Rabrenović.

Ona je istakla da su polaznici obišli prostorije Radija Bijelo Polje, i upoznali se sa radom i načinom funkcionisanja redakcije ovog medija.

Kao jedan od najvažnijih rezultata projekta, koji je vezan za Radio Bijelo Polje, kako je istakla Rabrenović, jeste da su zaposlili jedno lice na pet mjeseci, što je bilo predviđeno projektom.

Jedna od polaznika i učesnica u projektu, Violeta Bulatović, koja je obavljala poslove računovodstvenog tehničara u Srednjoj elektro-ekonomskoj školi, prisutnima je prenijela svoje iskustvo koje je stekla tokom uključenosti u projekat.

,,Veoma sam zadovoljna pristupom i gostoprimstvom koji mi je ukazan tokom ovih mjeseci u Srednjoj elektro-ekonomskoj školi, gdje sam stečeno znanje primijeninila tokom mjeseci angažovanosti“, kazala je Obradović, dodajući da joj je velika čast što je nakon projekta dobila posao u ovoj obrazovnoj ustanovi, u kojoj je uvijek dočekana sa osmjehom na licu, i pruženom rukom podrške.

Vrijednost realizovanog projekta ,,Znanje je moć“ bila je 40.000 eura, od čega je Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom preko ZZCG obezbijedio 98 odsto sredstava, a Elektroekonomska škola dva odsto.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE