Mališani Pozorišne radionice ispunili očekivanja reditelja

Glumci Pozorišne radionice bjelopoljskog Centra za kulturu premijerno su večeras izveli predstavu Veselo povrće, koju su po tekstu Radmile Knežević, režirali  Nada Pavićević i Izet Mulabegović.

Reditelji predstave za Radio Bijelo Polje su se saglasili da su mališani opravdali njihovo povjerenje. Iako su prvi put na sceni, kako ističe Pavićević, djeca su pokazala samopouzdanje i glumačke sposobnosti.

“Predstavu smo prilagodili njihovom uzrastu. Živjeći u vrijeme kada dominira hrana industrijskog poriijekla, željeli smo i da ih podstaknemo i edukujemo o zdravijoj ishrani”, objasnila je rediteljka pozivajući djecu da se okrenu prirodi i zdravim stilovima života.

Mulabegović je istakao da su roditelji i publika pozitivno reagovali. Navodi da je bilo zadovoljstvo, kao i do sada, raditi sa tako, kako kaže, malim stvorenjima.

“Teme biramo prema uzrastu i grupi. Kada radimo sa mlađom djecom, onda pribjegavamo laganijem i vedrijem tekstu, dok sa starijima možemo da realizujemo i kompleksnije teme”, jasan je reditelj.

Hana Omerhodžić dvije godine je član Pozorišne radionice. Kako kaže za naš Radio, talenat za glumu su uočili njeni roditelji dok je sa starijom sestrom, koja takođe ide na časove glume, učila tekst.

“Volim kad sam na sceni. Učim pjesmice i stalno vježbam kod kuće. Sa rediteljima mi nije bilo teško pripremati tekst, a ni sa drugarima vježbati”, srećna je djevojčica i kazala da joj je interesantnije družiti se sa drugarima nego biti uz telefon ili laptop.

U predstavi su, pored Omerhodžić, igrali i Irina Bošković, Nur Gušmirović, Danijela Dragović, Davud Idrizović, Said Kolić, Sara Kljajević, Mia Madžgalj, Maida Muratović, Zeid Mušović i Emili Numanović.

Autorka i foto: Enida Omerhodžić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE