Majski susreti – Zaton jedina manifestacija u Crnoj Gori i regionu za koju su prijava i učešće besplatni

Organizatori trinaeste sportsko - zabavne manifestacije Majski susreti - Zaton, Nevladina organizacija “21. maj- Zaton“, održali su danas konferenciju za novinare i najavili da će se ovaj tradicionalni događaj održati na sportskom terenu Osnovne škole „Braća Ribar“ 20. i 21. ovog mjeseca.

Članovi NVO Ivan Bojović i Duško Dangubić, podsjetili da će preko 30 ekipa učestvovati u prvom kvalifikacionom danu, dok osam ekipa ima obezbijeđeno učešće u glavnoj rundi.

“Ekipe koje tradicionalno učestvuju već su se prijavile, a oni koji to nijesu učinili mogu se prijaviti do 19. maja u 21 sat, i ovom prilikom molimo sve da ispoštuju termin, zbog strogih propozicija pravila takmičenja. To je jedina manifestacija u našoj zemlji i region, za koju su prijava i učešće besplatni. Cilj nam je da na kraju dobijemo jednog pravog sportskog pobjednika, i da bude fer plej“, izdvojio je Dangubić.

Dangubić i Bojović su pozvali sugrađane da im se pridruže na zajedničkoj proslavi povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

,,Prvog dana manifestacije održaćemo turnir u malom fudbalu, igraće se kvalifikacije. Drugi dan je rezervisan za kompletan program sa svečanim otvaranjem u 12 časova. Pratiće ga defile bajkera moto kuba Sokolovi, nastup Kulturno umjetničkog društva Kolo iz Berana. Dodijelićemo i plakete zaslužnim pojedincima, i porodici preminulog reprezentativca Crne Gore Marka Bajčetića“, istakao je Bojović.

Dangubić je naveo da će turnir igrati po futsal pravilima 4+1, a obezbijedili su vrijedan nagradni fond. Za prvu nagradu 1000 eura, drugu 500 i treću 200 eura. Najboljem igraču i golmanu dodijeliće po 50 eura.

Pokrovitelji manifestacije su Vlada Crne Gore i Opština Bijelo Polje. Zlatni sponzor Bemax, ponosni sponzor Sparta i piće Rada. Medijski sponzori Radio Bijelo Polje, Televizija Sun, Laki radio, Adriatik radio, i Dnevni list Dan.

 

Moderator konferencije bio je novinar Milovan Novović. 

Autorka: Enida Omerhodžić

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE