Seferović zadovoljan podgoričkim glumcima na 49. FDACG

Glumci podgoričke pozorišne radionice Dodest , Kulturno informativnog centra “Budo Tomović” na drugoj večeri 49. Festivala dramskih amatera Crne Gore odigrali su predstavu Suština prevare, koju je po tekstu  Branimira Džonija  Štulića, režirao i adaptirao Sejfo Seferović.

Bjelopoljskoj publici prvi od tri ansanbla, koliko će ih večeras nastupiti, predstavili su se Podgoričani.

Kako za Radio Bijelo Polje ističe reditelj ovog komada, Seferović, glumac Gradskog pozorišta iz Podgorice, akteri su uspješno odglumili uloge.

“Ovo je moj šesti rediteljski projekat i veoma sam zadovoljan kako su srednjoškolci i studenti prezentovali sebe. Iskustvo čini svoje, te je ovo možda čak i najbolje realizovana predstava na FDA do sada”, siguran je urednik.

On je poručio je da bi volio da djeca dobiju nagradu kako bi otputovali negdje. Naglasio je das u festivali jako značajni jer festivalska predstava razlikuje od one koje igra “kod kuće”.

“Na manifestacijama se družimo, upoznajemo nove ljude. Djeci znači jer se tako navikavaju na novu sredinu”, objasnio je reditelj i glumac, dodajući das u festival nekad bili bogatiji, te bi volio kada bi ponovo mogli da gostuju svih pet dana,i tako razmjenjuju iskustva, a ne samo noć kada nastupaju.

Za Đinu Bojanić prvo festivalsko iskustvo predstavlja pravo zadovoljstvo. Smatra i da su uspješno odglumili ovo djelo, te nakon spuštanja zavjesa nije krila sreću.

“Drugari su jako složni. Radili smo kao tim. Reditelj je bio, kao i uvijek zahtjevan, ali to rezultira dobrom ishodu”, navela je podgorička glumica, pozivajući vršnjake da se prijave na festivale.

Organizatorima događaja zahvalila se na pozivu i povjerenju.

Autorka i foto: Enida Omerhodžić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.