Koprivica: Nadam se dobrom plasmanu na 49. FDACG

Nakon Podgoričana, bjelopoljskoj publici su se predstavili glumci iz Rožaja, igranjem komadaKnjiževno veče, autorski projekat  Dragana Koprivice.

Objašnjavajući da se ne sjeća koliko puta je gostovao u Bijelom Polju, Koprivica je istakao da uvijek rado dolazi.

“U gradu divnih ljudi sa velikim srcem, počastvovan sam da se predstavljam sa novim klincima. U Književnoj večeri opisujemo nešto što niko nije opisivao. One pisce koji su zreli da postanu dramski junaci, vjerujući u svoju nepostojeću veličinu”, naveo je Koprivica.

On je podsjetio da je Dramski studio prošle godine osvojio tri značajne nagrade, a nada se da će ponovo. Istakao je da djeca nijesu ništa manje talentovana od vršnjaka iz drugih crnogorskih gradova, samo treba, kako naglašava, raditi sa njima, i rezultat neće izostati.

“Iako su mali, dosta nestašni, bilo je divno raditi sa njima. Poslušni, uigrani, vjerujem da će osvojiti žiri, ali i publiku”, zaključio je autor predstave.

Muzafera Kujević drugi put nastupa na Festivalu dramskih amatera. Na prethodnom je dobila knjigu i set, a od ovog očekuje bolji plasman.

“Bilo je lijepo sarađivati sa drugarima, tekst nije bio zahtjevan. Poruke su šaljive, pa je samim tim i učenje bilo opuštenije”, ispričala je Kujević, voditeljka muzičkog festivala Zlatna pahulja.

Kazala je da nikada nema tremu, te će se ponovo kandidovati za učešće na FDACG.

I najmlađa članica večerašnjeg ansanbla radosna je zbog gostovanja na ovoj tradicionalnoj manifestaciji. Kaže da dolazi prvi put.

"Osjećam se opušteno, kao i uvijek. Ranije sam učestvovala u Zlatnoj pahulji sa pjesmom Ulica sladoleda, pa sam tako pobijedila tremu", zaključila je djevojčica i obećala je da će opet doći u naš grad. 

Autorka i foto: Enida Omerhodžić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.