Počela kampanja “Pojas za sve”

Kampanja “Pojas za sve”, koja ima za cilj podizanje svijesti građana o važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima prilikom učešća u saobraćaju, počela je danas I trajaće sve do 30. juna.

Kampanja ima preventivni i represivni cilj djelovanja i sastoji se od preventivno – edukativnog dijela i primjene represivnih mjera, kazao je za Radio BijeloPolje policijski komesar za bezbjednost saobraćaja, Srđan Šćekić.

“Svakog dana na području bjelopoljske opštine sprovodiće se ova kampanja i to u dva vremenska intervala - 8 do 12 sati i od 14 do 18 časova. U okviru preventivnih aktivnosti policijskislužbenici će dijeliti flajere svim učesnicima u saobraćaju, u kojima je navedeno zašto je važno koristiti pojas, u kojoj mjeri on doprinosi bezbjednosti u saobraćaju i smanjuje rizik po život putnika. Sa druge strane, represivnim putem će se sankcionisati svi vozači, saputnici I putnici u vozilu koji ne koriste sigurnosni pojas, kao I vozači koji prevoze djecu mlađu od pet godina van bezbjednosnog sjedišta”, saopštio je Šćekić iz bjelopoljskog Centra bezbjednosti.

Podsjetimo, prema istraživanjima korišćenjem sigurnosnog pojasa u vozilima, shodno analizama, smanjuje se rizik po život putnika za 50%.

Nakon završetka kampanje saobraćajna policija će analizirati rezultate postignute u periodu njenog sprovođenja koji će biti uzeti u obzir prilikom daljeg planiranja i sprovođenja aktivnosti na poboljšanju stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima.

O važnosti kampanje “Pojas za sve” pitali smo i naše sugrađane – ANKETA

 

Autorka: Sanja Čujović

Anketa i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE