U Bijelom Polju otvoren izložba ukrajinske slikarke Gane Krivolap

Izložba slika ukrajinske umjetnice Gane Krivolap otvorena je večeras u Kući Rista Ratkovića, u okviru 13. White Field Jazz Festivala.

Otvarajući izložbu predsjednik SO Bijelo Polje i akademski slikar Abaz Dizdarević je kazao da nam djela autorke pokazuju kako se kroz lične doživljaje svijeta oko nje, najbolje može definisati i sam autor djela.

„Kroz sklop emotivnih stanja autorka nam govori o najintimnijem doživljaju okruženja ili teme koju istražuje. Svaka od predstavljenih priča govoriće nam priču zabilježenu kao trajan opis zaustavljenog momenta i doživljaja života u datom trenutku", kazao je Dizdarević i dodao da se autorka bavi istraživanjem svijeta oko sebe, ali i podjednako suptilno analizira i unutrašnje prostore.

„Gana pristupa formi posredne komunikacije preko umjetnosti, na nenametljiv i iskren način, bez želje za dodvoravanjem bilo kome u procesu stvaranja otvorenog umjetničkog djela. Tako je i sa večerašnjom izložbom u kojoj ćemo zajedno uživati“, kazao je Dizdarević.

O radovima umjetnice govorila je i ambasadorka Ukrajine u Crnoj Gori Natalija Fijalka koja je kazala da su slike Gane Krivolap inspirisane Crnom Gorom i njenim ljepotama.

Tekst: Vanja Šabanović

Foto: Dalibor Rakočević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE