Večeras o „Zaboravljenom dječaku“ Saše Nišavića i neiscrpnoj ljubavi prema zavičaju

Iako je svoje književno stvaralaštvo predstavio širom svijeta, od Amerike do Rusije, Saša Nišavić, rođeni Bjelopoljac, večeras će prvi put o svojoj poeziji govoriti pred sugrađanima.

Da svoj zavičaj nosi u srcu, Nišavić dokazuje i kroz svoje stihove, a kako je kazao za Radio Bijelo Polje neizmjerno se raduje večerašnjem susretu sa Bjelopoljcima.

„Puno mi je srce, jer iako sam imao književne večeri od Beograda do Čigaka, prezentovati stvaralašvo u rodnom zavičaju je nešto najprisnije. Drago mi je što ću ponovo vidjeti toliko dragih lica, rodbinu  i prijatelje, prisjetiti se ulica rodnog grada, jer zavičaj ništa ne može da zamijeni “, rekao je Nišavić.

U okviru književne večeri, koja će u 19 časova biti održana u Centru za kulturu, biće predstavljena njegova knjiga „Zaboravljeni dječak“, za koju je  dobio nagradu ''Pečat varoši sremskokarlovačke''.

Za Nišavića je poezija razgovor odabranih i uzivišenih, a kako je kazao za Radio Bijelo Polje, uvjeren je da će i publika večeras biti takva.

On ističe i da veliki pjesnici treba da pišu o svemu što vide, te da se sve može „pretvoriti“ u poeziju.

Pored knjige „Zaboravljeni dječak“, Nišavić je objavio i zbirke pjesama „Pridržavanje duše“, „Košuljica“, „Grebeni“, a uskoro izlazi i njegova nova knjiga, koja će biti prevedena i na engelski jezik.

Saša Nišavić rođen je  26.oktobra 1959.godine u Bijelom Polju. Osnovnu školu završio je u Ravnoj Rijeci, a gimnaziju u Bijelom Polju. Studirao je na Filozofskom fakultetu u Prištini i Novom Sadu. Živi i radi u Novom Sadu.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: vojvodjanske.rs

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE