Večeras koncert pijaniste Andrije Jovovića

Mladi crnogorski pijanista, Andrija Jovović, prirediće večeras solistički koncert u bjelopoljskom  Centru za kulturu, sa početkom u 19 časova.

Publici u Bijelom Polju Jovović će se predstaviti bogatim muzičkim programom, a sviraće kompozicije Skarlatija, Betovena, Šopena, kao i našeg crnogorskog kompozitora Senada Gačevića – Tokata.

Kako je za Radio Bijelo Polje saopštila direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot, riječ je o jako talentovanom muzičaru, koji studira na Univerzitetu za muziku i izvođačke umjetnosti (MDW) u Beču, u klasi renomirane pijanistkinje Nataše Veljković.

Andrija Jovović potiče iz muzičke porodice, osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Podgorici, završio je Umjetničku školu za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici, u klasi Lidije Skender.

Redovno nastupa na festivalima u Crnoj Gori i državama okruženja.

Koncert Jovovića treći je po redu u okviru Festivala Ljetnje večeri muzike, koji organizuje bjelopoljska Škola za osnovno muzičko obrazovanje, uz  podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Bijelo Polje.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Škola za osnovno muzičko obrazovanje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE