Predstavljen projekat „Jednakost i potencijal za OSI"

U okviru projekta „Jednakost i potencijal za OSI" koji firma DOO Zedex sprovodi u partnerstvu sa NVO Lens šest nezaposlenih lica sa invaliditetom biće obučeno za zanimanja knjigovođa, administrator i programer-menadžer u firmi.

Asistent na projektu Adis Kučević iz NVO Lens je pojasnio da je ciljna grupa šest nezaposlenih lica sa umjerenim i lakšim stepenom invaliditeta koji se nalaze na evidenciji Biroa rada

„Samim obukama ostvaruje se cilj koji se odnosi na povećanje stručnih i radnih kvalifikacija  lica sa invaliditetom kao i brže uključivanje u radne i društvene procese, što će tim licima biti veoma značajno ne samo za ovaj projekat nego i u kasnijem zaposlenju“, kazao je Kučević.

On je napomeno da je već izvršen odabir kandidata, te da su obezbijeđeni svi potrebni resursi, ljudski i tehnički, za sprovođenje projektnih aktivnosti.

„U projektu, koji će  trajati  jedanaest mjeseci, planirano je da se obuče i zaposle lica sa evidencije Biroa rada. Nakon završetka projekta dva lica od njih šest naći će svoje zaposlenje u trajanju od devet mjeseci“ kazala je šefica Biroa rada Vesna Vujisić.

Vujisić je istakla da ZZZ finansira ovaj projekat u iznosu od 95 % odnosno 45.561,00 eura i dodala da je obezbijeđena i novčana pomoć koju lica sa invaliditetom primaju tokom svoje četvoromjesečne obuke te da će lica koja su korisnici novčane naknade za taj period primati i novčanu naknadu i novčanu pomoć u iznosu od 114 eura koju će obezbijediti poslodavac.

 

Autorka i foto:  Vanja Šabanović

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE