Počeo projekat „Mladi, inovativni, produktivni"

NVO Multimedijal Montenegro će u narednih devet mjeseci sprovesti projekat pod nazivom „Mladi, inovativni, produktivni".

Kako je kazao direktor te NVO Željko Đukić jedan od ciljeva projekta je osnaživanje i osposobljavanje mladih da samostalno zarađuju upotrebom besplatnih platform na internetu .Takođe korisnici će sa stečenim novim znanjima i vještinama biti konkurentniji na tržištu rada I imati mogućnost da lakše dođu do posla s obzirom da se obučavaju za zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada kao što su: produkcija, web development, internet marketing, I grafički dizajn za potrebe privrednih subjekata.

“Vjerujem da će osam mladih kroz projekat proći četvoromjesečnu obuku, jedan mjesec će biti teoretska  obuka , a tri mjeseca praktična obuka, dva mjeseca će im biti dostupni mentori. Ono što je jako važno i interesantno je da se kroz projekat obezbjeđuje oprema koja ostaje nakon završetka u vlasništvu učesnika u projektu. “ kazao je Đukić.

On je kazao da se radi o inovativanom projekatu  koji se  po prvi put realizuje u Crnoj Gori, te da kroz aktivnosti tokom projekta žele da utiču na smanjenje odliva mladih.Đukić je napomenuo nda se na konkursu mogu prijaviti mladi ljudi od 18 do 26 godina a da se prijave mogu slati do 25 septembra.

 

Autorka i foto:  Vanja Šabanović

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE