Babača: Pokušaćemo kroz baraž da stignemo do Prve lige (video)

Nakon šest odigranih kola Druge crnogorske lige, fudbaleri bjelopoljskog Jedinstva treći su na tabeli, sa osvojenih jedanaest bodova, a kako je danas poručio trener Sead Babača, cilj im je da kroz baraž obezbijede mjesto u društvu najboljih.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, trener FK „Jedinstvo“, Sead Babača, kazao je da je zadovoljan dosadašnjim učinkom, te da je i poslednja utakmica, odigrana juče u Podgorici, pokazala da mogu ostvariti još bolji rezultat.

„Imali smo težak raspored prvih šest kola, četiri puta smo bili gosti, tako da je to  naša prva pobjeda u gostima. Juče je bio jako težak meč, Otrant Olympic ima dobru ekipu, ali su kasno počeli sa pripremama, pa se vidi da im fali fizičke spreme. Mi smo dobro otvorili utakmicu, odmah na početku preko Hajrovića imali zicer, koji nijesmo na kraju relizovali. Napadali smo u prvom poluvremenu, imali dvije, tri situacije, koje smo mogli bolje da riješimo, ali taj gol je došsao u 38. minutu i možda u najboljem trenutku, pred kraj prvog poluvremena, pa smo utakmicu nastavli rasterećenije. U drugom poluvremenu smo igrali pametno, nismo srljali, iako smo igrali sa pet bonusa od početka, koji su zaista pokazali zrelost u igri, nijesmo dozvolili protivniku da se razmahne, da nam ugrozi gol, imali su samo jednu šansu. Apsolutno sam zadovoljan igrom, ponašanjem igrača na terenu, maksimalnim zalaganjem i naravno osvojenim bodovima, iako je pobjeda mogla biti još ubjedljivija“, kazao je Babača.

On je istakao da je atmosfera u klubu, od prvog dana priprema, 1. jula, pa sve do danas, šampionska, pozitvna, te da su postavili visoke ciljeve ove godine.

„Naš cilj je da budmo među prve tri ekipe u ligi, jer prvi na tabeli ide direktno u Prvu ligu, a drugi i treći se bore kroz baraž da postanu prvoligaši, a upravo je tu naša šansa. Znamo dobro da neće biti lako, s obzirom da je ove godine liga prilično ujednačena, s tim što se naravno tu izdvaja Dečić, koji je po igračkom kvalitetu, infrastrukturi, finansijama, organizaciji, zaista mnogo ispred svih nas, što ne mora da znači da će im donijeti vrhunske rezultate, jer ovo je fudbal, ali trenutno su prvi na tabeli, igraju jako dobro, tako da su glavni favoriti“, kazao je trener bjelopoljskog Jedinstva.

Da je sve moguće, prema njegovim riječima, pokazuje i ekipa Lovćena.

„Lovćen, koji nam dolazi u nedjelju, ima samo jedan bod i zauizima poslednje mjesto na tabeli, a znamo da je ove godine ispao iz Prve lige, da je klub sa velikom tradicijom, da je prošle sezone u maju igrao finale Kupa Crne Gore, koje je moglo da mu donese igranje u Evropi, što znači da je svaki rezultat moguć“, dodao je Babača.

Kako je kazao, bjelopoljski tim čine uglavnom mladi momci.

„Ono što me posebno raduje, jeste da ova ekipa polako sazrijeva, što se vidi iz kola u kolo, ali treba vremena, s obzirom da imamo dosta mladih i neiskusnih igrača. Mi smo svjesni od prvog dana nekih naših manjkavosti, činjenica je da nam fali taj igrač iza špica, koji ima završni pas. Pokušali smo u pripremnom periodu, dok je trajao prelazni rok, da dovedemo  igrača koji igra tu poziciju, ali nažalost nijesmo uspjeli i to je ono što nas prati ovih šest kola i što će nas sigurno pratiti do kraja polu sezone. Nadam se da ćemo tada uspjeti da dovedemo bar tri pojačanja“, kazao je trener.

On je istakao da nažalost Bijelo Polje i Jedinstvo nijesu atraktivna sredina za igrače sa strane.

„U ovom trenutku imamo četiri igrača sa strane, Šćepanović iz Kolašina, koji je bio i prošle godine, Krulanovića smo doveli na ustupanje iz nikšićke Sutjeske, i Vuka Vulevića iz Berana. Četvrti je golman Aković, ali je on rezervni golman i omladinac, koji brane povremeno. Tako da mogu reći da imamo tri stranca koja konkurišu za tim, što je jako malo kada uporedimo sa klubovim koji igraju  ovu ligu, a koji imaju po 15ak stranaca. Bijelo Polje ima veliku bazu talentovanih i mladih igrača, ali mi nijesmo atraktivna sredina za igrače za strane, više vole da odu da igraju u neke od klubova iz Podgorice i sa primorja,  jer su svi svjesni toga da imamo problem infrastrukture, da nemamo pomoćni teren, da radimo u veoma skromnim uslovima. Ali iskreno se nadam da će u nekom budućem periodu i taj problem riješiti, da ćemo i finansijski biti stabilniji“, podvukao je Babača.

Kako je rekao, da mogu parirati prvoligaškim timovima, pokazali su i tokom priprema, ali i u prvom kolu Kupa Crne Gore.

„Tokom pripremnog perioda odigrali smo osam utakmica, ostvarili sedam pobjeda i jedan remi, a igrali smo i sa prvoligašima, a u Kupu smo odigrali jednu utakmicu i izbacili prvoligaša Kom. Tako da sam siguran da bi rješavanjem infrastrukturnih problema, izgradnjom pomoćnog terena, koji je planiran u blizni zaobilaznice, a za šta su pegovori u toku, i dovođenjem par iskusnijih igrača mogli da imamo zapaženu ulogu i u Prvoj ligi i da se borimo za sredinu tabele. Iako je možda rano pričati o tome, mislim da bi uspjeli“, poručio je trener Babača.

U narednom, sedmom kolu Druge crnogorske lige, fudbaleri Jedinstva dočekuju Lovćen. Babača vjeruje da će opravdati ulogu favorita, ali naglašava da će i u tu utakmicu ući ozbiljno, kako bi osvajanjem nova tri boda u naredne utakmice ušli rasterećenije, jer ih, kako navodi očekuje teži i zgusnutiji raspored.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE