Bijelo Polje još jednom pokazalo svoju humanost

Večeras je u bjelopoljskom Centu za kulturu održan humanitarni  koncert pod nazivom „Bijelo Polje za Jovana". Kupovinom karte i novčanim donacija građani Bijelog Polja još jednom su pokazali svoju humanost u nadi da će pomoći osmogodišnjem sugrađaninu koji je obolio od leukemije.

Na koncertu su nastupili hor Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Bijelog Polja, D-moll škola pjevanja, Gradski hor, pjevački duo M & M, KUD "Tekstilac" i TO ''Bjelopoljski tamburaši''.

Direktor Centra za kulturu Milko Kovačević kaže da je inicijativa potekla od svih uposlenih u toj ustanovi te da je Bijelo Polje i večeras pokazalo svoju prepoznatljivu humanost.

„Mi smo animirali i lokalnu upravu ,druge ustanove i lokalna preduzeća i večeras smo u prilici da  kroz zajedničko druženje budemo uz malog Jovana i njegovu porodicu  vjerujući da će i taj skromni prilog koji ćemo večeras prikupiti biti dovoljan za njegovo ozdravljenje“, kazao je Kovačević.

Direktor Centra za socijalni rad Admir Mustajbašić je kazao da ta ustanova izmiruje obaveze prema porodici Zejak već nekoliko godina te da će i u saradnji sa Ministarstvom opredijeliti određena sredstva za liječenje osmogodišnjeg dječaka.

„Centar za socijalni rad je upoznat sa situacijom u kojoj se nalazi porodica Tihomira Zejaka  jer je on korisnik tuđe njege i pomoći, ali na žalost nije korisnik socijalne pomoći jer je korisnik penzije. Mi pratimo njegovu situaciju već godinama i redovno mu se dodjeljuje jednokratna pomoć.Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Centar za socijalni rad svakako će djelovati u tom pravcu i obezbijediće odeđena sredstva koja će biti uplaćena na žiro račun i nadamo se da će se Jovan uskoro vratiti svojoj porodici i drugarima“, kazao je Mustajbašić.

Profesor u školi Osnovnog muzičkog obrazovanja Miloš Vojinović  je kazao da su se svi učesnici  rado odazvali pozivu

„Raduje nas veliki odziv građana i što ćemo na ovaj način doprinijeti da se bar dio sredstava prikupi koje će omogućiti našem malom sugrađaninu liječenje i ozdravljenje", kazao je Vojinović.

 

Novac za pomoć Jovanu i dalje se može uplatiti na žiro račun Tihomira Zejaka kod NLB banke: 530-0700100079943-08

 

 

Autorka i foto: Vanja Šabanović

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE