Učenici Srednje stručne škole učili o ruralnom razvoju Limske doline

U okviru projekta ,,Umrežavanje aktera ruralnog razvoja ključ efektivnijeg ruralnog razvoja Limske doline" u biblioteci Srednje stručne škole danas je održana tribina pod nazivom ,,Promocija održivog ruralnog razvoja područja Limske doline u školama".

Kako je za Radio Bijelo Polje kazao član projektnog tima, Goran Joksimović, tribina ima za cilj da promoviše održivi ruralni razvoj u srednjim školama na području Limske doline.

“Prije svega u školama koje imaju smjer vezan za ruralni razvoj, odnosno za poljoprivredu, saobraćaj, turizam, ugostiteljstvo, zanatstvo i kućnu radinost.  Svjedoci smo da u strategijama države i opštine uvijek se potencira poljoprivreda i turizam, ali na sjeveru nažalost ni poljoprivreda ni turizam nijesu u dovoljnoj mjeri razvijene”, naglasio je Joksimović.

On je istakao da su u prethodnom istraživanju, prilikom opisa problema, prije nego što su aplicirali za projekat, ustanovili da ne postoji povezanost između aktera ruralnog razvoja na sjeveru, odnosno lokalne vlasti, preduzetnika, organizacija civilnog društva i obrazovnih ustanova.

“Zato ovim projektom pokušavamo da damo doprinos održivom dijalogu na lokalnom nivou, ali i da kroz partnerstva koja će se stvoriti, pri njegovoj realizaciji, poboljšamo ruralni razvoj na području Limske doline”, poručio je Joksimović.

Pored Joksimovića, na tribini su govorili Zlatan Idrizović, preduzetnik u oblasti ribarstva, i Borka Marić, koordinator Preduzetničkog centra u školi.

Projekat je podržan od strane Fondacije za povezivanje prirodnih vrijednosti i ljudi u okviru podrške projektima organizacija civilnog društva (OCD) u Crnoj Gori u okviru projekta “Ruralni razvoj vođen ruralnim organizacija civilnog društva”.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE