Baletska predstava "Bijela bajka" oduševila bjelopoljsku publiku

Baletski odsjek Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” po prvi put predstavio se večaras bjelopoljskoj publici predstavom “Bijela bajka”.

U predstavi učestvuje 50 učenica iz srednje i starijih razreda osnovne baletske škole. Riječ je o predstavi koja je publiku na duhovit način provela kroz baletski čas i san jedne, umorne od vježbanja, djevojčice. Koreografiju su uradile nastavnice baleta Tamara Vujošević Mandić i Viktorija Strugar.

„Predstava, govori o snu svake male djevojčice, kojoj je san da zaigra na sceni u bijeloj haljinici od tila i  spoznaji  koliko treba rada i samodiscipline da bi dosegla svoj san. Koristi se muzika poznatih kompozitora koji su pisali za balet  A. Adam i L. Delib“,  kazala je Viktorija Strugar.

Nastavnice su istakle da je predstava prvi put izvedena 21. decembra 2018 godine te da je nastala kao projekat sa kojim su aplicirale kod Ministarstva kulture uz čiju pomoć su gostovali danas u Kolašinu i Bijelom Polju.

„Romantična bajka je ispričana baletskim pokretima, glumom i scenskom izražajnošću. Dramaturgija je pojednostavljena i odgovarajuća uzrastu učenika osnovnog i srednjeg baletskog obrazovanja naše škole. Koleginica Tamara i ja smo same uradile priču, osmislile kostime, scenu, a ništa od toga ne bi mogle ostvariti da nijesmo dobile finansijsku podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada“, kazala je Tamara Vujošević Mandić.

Autorka i foto: Vanja Šabanović

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE