Osam osoba sa invaliditetom steklo radne kvalifikacije

Projekat „Uključivanje OSI u svijet rada“, koji je prethodnih deset mjeseci sprovodio DOO Contoplus u saradnji sa DOO Outlet centar i DOO Korvel, uspješno je završen, saopšteno je na današnoj konfrenciji za medije, održanoj u  restoranu „Durmitor“.

Predstavljajući ostvarene rezultate, koordinator projekta, Slavoljub Šebek, kazao je da je osam osoba sa invaliditetom steklo radne kvalifikacije, te da su spremni za tržište rada.

„Osposobili smo osam lica za rad, od čega smo odabrali njih pet i zaposlili ih. Dva radnika su radno angažovana u firmi Contoplus, koja se bavi agencijskim poslovima, a dvije osobe su dobile posao u firmi Korvel, koja je i vlasnik kompanije „Novi taksi“, gdje je jedno lice  zaposleno kao dispečer, a drugo na mjestu taksi vozača,  dok je u Outlet centru jedna osoba angažovana kao trgovac“, istakao je Šebek.

Šebek naglašava da će nakon isteka projekta zaposliti na šest mjeseci dvoje lica sa invaliditetom u DOO Korvel, i to jedno na mjesto dispečera, a drugo na poziciji taksi vozača.

„Van ovog projekta, zaposlićemo i jedno lice u DOO Outlet centar, koje će biti zaposleno na neodređeno vrijeme kao trgovac, a iako nije bilo predviđeno projektom, u firmi Contoplus zaposlićemo još jedno lice na neodređeno vrijeme“, saopštio je Šebek, vlasnik DOO Contoplus.

Ukupna vrijednost projekta bila je 49442,18 eura, od toga ZZZCG učestvuje sa 46872,18 eura, a Conto plus sa 2.500 eura.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE