Muzičke radionice u Bijelom Polju za talentovane flautiste

U cilju unapređenja profesionalnih znanja i kompetencija talentovane djece danas i sjutra će u Bijelom Polju biti organizovane radionice za učenike sa odsjeka flaute bjelopoljske i beranske muzičke škole.

Radionice, koje vodi  doc. mr Tatjana Krkeljić sa Muzičke akademije sa Cetinja, okupile su osam talentovanih flautista iz Bijelog Polja i Berana, koji su izrazili želju i spremnost da usavrše svoja znanja i vještine.

„Pored radionica, planirano je i predavanje, koje će učenicima držati profesorica Krkeljić i to na temu Duvački instrumenti kroz vrijeme – njihov razvoj i izvođači“, saopštila je za Radio Bijelo Polje direktorica bjelopoljske Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot.

Ona je istakla da se radionice održavaju u okviru projekta „Muzički krug“, koji sprovodi Muzička škola „Vasa Pavić“ iz Podgorice, uz finansijsku podršku Ministartsva prosvjete.

„I zaista nam je drago što je naša škola prepoznata kao ona koja ima talentovane učenike kojima treba posvetiti pažnju i dati im mogućnost za dalja usavršavanja  za sticanje novih iskustava“, kazala je Hot.

Hot je napomenula da su muzičke radionice samo nastavak uspješen saradnje Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Bijelog Polja i Umjetničke škole „Vasa Pavić“ iz Podgorice, koja još više jača zahvaljujući podršci Ministastva prosvjete Crne Gore.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Škola za osnovno muzičko obrazovanje, arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE