Na području Pavinog Polja putevi bolji, struja i dalje veliki problem (video)

Na području mjesne zajednice Pavino Polje ovih dana aktivno se radi na sanaciji glavnih putnih pravaca, a svesrdnu pomoć mještanima  pruža i Vojska Crne Gore, kazao je Slobodan Leković, predsjednik tog mjesnog centra.

Gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama”, Radija Bijelo Polje, on je kazao da je u toku sanacija puta Mahala-Žuber, dužine tri kilometra, koji povezuje naselja Mahalu, Lekovinu, katune na Drenovcu i Stožer, a koji je bio potpuno neprohodan.

“Radi se i na sanaciji putnog pravca Mahala-Grubešće-Grančarevo, u dužini od 7 kilometara. Želim da zahvalim Vojsci Crne Gore na korektnom odnosu, angažovanosti i kvalitetnom radu, jer smo dobili dobar put, budući da su postojeći skoro odnijele bujične vode. I na ostalim putnim pravcima krenulo se sa nasipanjem, a novac je izdvojen iz budžeta Opštine u okviru Programa  javnih  radova. Ono što bi trebalo u dogledno vrijeme da uradimo, jeste da uputimo zahtjev lokalnoj upravi da se neki od tih puteva asfaltiraju, jer bez toga nema života na selu”, kazao je Leković.  

Leković kaže da se i na regionalnom putu Slijepač most-Pljevlja radi na izgradnji mostova, te da će dva, na kojima predstoji izgradnja bankina, jesenas biti u funkciji.

Što se tiče elektro mreže na području Pavinog Polja i okolnih sela, on ističe da domaćinstva i dalje imaju dosta problema.

“Imali smo obećanje da će se raditi trafostanice i vod Medanovići–Čokrlije i vidim da su započeli sa nekim rekonstrukcijama. Međutim, niskonaponska elektro mreža je dotrajala, sa drvenim stubovima koji su privezani uz ograde, stabla drveća, te predstavljaju opasnost i za ljude ali i stoku. Kvarovi su učestali, pa domaćinstva trep štetu, s obzirom da je među njima dosta onih koji se bave preradom mlijeka i proizvodnjom mliječnih proizvoda. Trebalo bi poraditi na niskonaponskoj mreži i ugraditi betonske stubove, jer je nezamislivo da u 21.vijeku još uvijek imamo drvene stubove”, kaže Leković.

 

Repriza emisije “O mjesnim zajednicama” biće emitovana na program Radija Bijelo Polje od 20:15 časova

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

 

 

Autorka: Tanja Dangubić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević 

Foto i video:Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje