Do kraja oktobra bjelopoljska Opšta bolnica dobija novi inkubator

Bjelopoljska Opšta bolnica do kraja ovog mjeseca dobiće novi stacionarni inkubator za potrebe Odjeljenja za neonatologiju.

Naime, direktorica Opšte bolnice, dr Biserka Bulatović, u prisustvu predstavnika Ambasade Savezne Republike Njemačke, juče je potpisala ugovor o podršci za nabavku stacionarnog inkubatora, a prema riječima PR-a Opšte bolnice, Milana Veličkovića, odobrena su sredstva u iznosu od 9.970,00 eura.

“To će biti četvrti stacionarni inkubator koji mi posjedujemo  na Odsjeku za neonatologiju. U toku je proces nabavke, tako da očekujemo da će taj inkubator vrlo brzo biti na raspolaganju našoj bolnici”, rekao je Veličković za Radio Bijelo Polje.

On je istakao da su sredstva za nabavku inkubatora dio budžeta Vlade Savezne Republike Njemačke u okviru finansiranja mikroprojekata u vrijednosti do 10.000 eura.

“Mi smo za ovaj projekat aplicirali posredstvom Opštine Bijelo Polje i on je u jako brzom roku i odobren. Tako da možemo iskazati zahvalnost i Ambasadi Savezne Republike Njemačke, ali i Opštini Bielo Polje, koja je kroz posredovanje odigrala značajnu ulogu u nabavci nove opreme”, rekao je PR Opšte bolnice.

Veličković je poručio da nastavljaju da kroz projekte i donacije obogaćuju opremu i unapređuju zdravstvenu zaštitu i uslugu za sve građane Bijelog Polja i šire.

Autorka: Sanja Čujović

Foto:arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE