U Bijelom Polju počele radionice za talentovane gitariste sa sjevera CG

Više od deset učenika muzičkih škola sa sjevera sa odsjeka gitare dobiće priliku da usavrši svoja znanja i kompetencije u okviru dvodnevnih muzičkih radionica koje organizuje bjelopoljska Škola za osnovno  muzičko obrazovanje.

Sa talentovanom i darovitom djecom, koja su izrazila želju i spremnost da unapređuju svoje vještine, radiće profesor sa Muzičke akademije sa Cetinja, iskusni predavač i pedagog, Danijel Cerović.

Profesor Cerović kaže da je jako zadovoljan zatečenim stanjem u Bijelom Polju, da su djeca jako talentovana i da imaju visok nivo znanja.

“Ali naravno uvijek postoji prostora za napredak i vjerujem da ćemo djecim ovim radionicama odškrinuti nova vrata muzike, da ćemo ih još više zainteresovati i možda pospješiti njihove ambicije”, istakao je Cerović za Radio Bijelo Polje.

On je kazao da je za učenike najvažniji  proces rada koji imaju sa svojim nastavnicima i profesorima u nižim i srednjim muzičkim školama, ali da su ovakvi seminari neophodni kao dopuna tog znanja.

“Dodatne radionice su svakako potrebne onima koji žele ozbiljno da se bave muzikom i ovom vrstom umjetnošću, jer rad sa različitim pedagozima na specifičnim problemima može da budu ključan, ali naravno u saradnji sa pedagozima sa kojima oni jesu u nastavnom procesu. To je jako važno da funkcioniše zajedno”, podvukao je profesor Cerović.

Cerović je dodao da su muzičke radionice jako važne ne samo za djecu, već i za predavače.

“A takođe su važne za sve nas u Crnoj Gori koji se bavimo ozbiljnom muzikom, dakle umjetničkom muzikom, i za sve nas koji djelujemo u institucijama u Crnoj Gori, bilo da su to muzičke škole ili akademije. Pošto nisam dugo bio u kontaktu sa svojim kolegama iz Bijelog Polja i sa sjevera Crne Gore, stvarno mi je čast i veliko zadovoljstvo da mogu da se upoznam direktno sa pedagozima koje do sada nijesam poznavao, ali i da se susretnem sa starim kolegama”, kazao je on.

I Matija Bojović, učenik devetog razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Berana, srećan je što je, kako kaže, dobio prliku da uči od najboljih.

“ Velika mi je čast da učim od velikog profesora, kao što je to profesor Cerović. Planiram da svoje školovanje nastavim u podgoričkoj muzičkoj školi “Vasa Pavić”, tako da sam siguran da ćemo ove radionice dodatno pomoći”, rekao je Matija za Radio Bijelo Polje.

Kako je danas saopštila direktorica bjelopoljska Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot, naredne nedjelje biće organizovane radionice za učenike sa odsjeka harmonike, koje će voditi profesor Safet Drljan iz Bara.

Hot je podsjetila da se radionice organizuju u okviru projekta „Muzičke radionice za darovite učenike“, koji bjelopoljska muzička škola realizuje u saradnji sa NVO „KAN“, a koji je finansijski podržan od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore i to u okviru poziva „Slijedi snove za uspjehe nove“.

Radionicama će biti obuhvaćeni učenici iz svih muzičkih škola sa sjevera, Kolašina, Berana, Bijelog Polja, Pljevalja i područne ustanove iz Rožaja.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE