Unapređenje infrastrukture i finansijska podrška preduslov za razvoj crnogorskog tenisa (video)

U Crnoj Gori se oko 5 000 ljudi bavi tenisom, od čega je 200 takmičara, a unapređenje sportske infrastrukture i veća finansijska podrška, preduslovi su za dalji razvoj crnogorskog tenisa, poručio je danas potpredsjednik Teniskog saveza CG, Momčilo Drobnjak.

Gostujući u emisiji “Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, Drobnjak je kazao da trenutno na nivou cijele Crne Gore funkcioniše 14 teniskih klubova, koji su uspjeli da se registruju po novom Zakonu o sportu, ali da je kvalitet crnogorskog tenisa iz godine u godinu na višem nivou.

Osvrćući se na trenutno stanje u Crnoj Gori, Drobnjak podvlači da je izgradnja Nacionalnog teniskog centra od krucijalnog značaja za budućnost teniskog sporta.

“Kvalitetna infrastruktura preduslov je razvoj svakog sporta, pa tako i tenisa. Prošle godine, kada je i Teniski savez obilježio 40 godina postojanja, pokrenuto je pitanje izgradnje Nacionalnog teniskog centra, a tada nam je obećao pomoć i predsjednik Internacionalne teniske federacije (ITF), Dejvid Hagerti. Smatram da tu pomoć moramo iskoristiti, a sada su u toku pregovori sa čelnicima grada Podgorice, kako bi zajednički pronašli lokacijiu za izgradnju teniskog centra”, saopštio je Drobnjak.

On je podvukao i da očekuju veću podršku i sa lokalnog i sa državnog nivoa, kako bi tenis bio na nivou na kojem zaslužuje da bude.

“Imamo sve potencijale za razvoj tenisa, imamo mlade ljude koji vole ovaj sport i koji žele da se profesionalno bave njim. Upravo nas oni i obavezuju da im pružimo sve uslove, a da uprkos brojnim problemima uspijevamo uspješno da funkcionišemo pokazuje i podatak da na godišnjem nivou organizujemo 80 turnira u kojima učestvuju teniseri iz sada 14 klubova”, naglasio je Drobnjak.

Potpredsjednik Teniskog saveza CG kazao je i da je tužno to što na sjeveru Crne Gore ima samo jedan registrovani klub i to bjelopoljski TK “Elit”.

Međutim, Drobnjak, koji je inače i predsjednik TK “Elit”, ističe da rezultati ipak postoje i to oni vrijedni pažnje.

“Imamo oko 25 dječaka i djevojčica, a od toga desetak takmičara. Kada bi imali podršku lokalne samouprave, taj broj bi svakako bio veći, u to smo sigurni. Ipak, na rang listi Crne Gore imamo takmičare sa dobrim rezultatima. Na listi takmičara do deset godina imamo Sanjina Idrizovića koji je deseti na rang listi,  Karima Karalića. Do četrnaest godina imamo Denisa Idrizović i Luku Gurešića, a do 16 godina i Dimitrija Kuča, Nikolu Prebiračevića i Aleksu Obradovića. Na završnom masters turniru među osam najboljih u Crnoj Gori prvi su se plasirali Sanjin Idrizović do deset godina i Kuč Dimitrije do 16, a u ranijem periodu državni prvak je bio naš član Bulatović Matija, što su svakako odlični rezultati, s obzirom na teške uslove u kojima radimo”, kazao je Drobnjak.

On je poručio da će rad Teniskog saveza Crne Gore i u narednom period biti usmjeren ka masovnosti i popularizaciji tenisa, naročito među mlađom populacijom, te da će učiniti sve da tenis uzdignu na viši nivo.

Detaljnije poslušajte na linku ispod!

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE