SSŠ dobila savremeni kabinet za hemiju i prehrambenu tehnologiju (video)

Učenicima bjelopoljske Srednje stručne škole od ove godine na raspolaganju je savremeni kabinet za hemiju i prehrambenu tehnologiju, koji je opremljen zahvaljujući donaciji Vlade Japana.

Moderna oprema znatno će unaprijediti kvalitet rada i nastavnog procesa iz te oblasti, poručio je danas direktor Srednje stručne škole, Semir Balić.

“Zahvaljujući toj donaciji stvorili smo odlične uslove za rad, nabavili smo kvalitetnu opremu, tako da će sada učenici imati priliku da i u oblasti prehrambene tehnologije praktični dio nastave obavljaju u najsavremenijoj laboratoriji“, podvukao je Balić.

On je istakao da je to samo nastavak aktivnosti koje škola preduzima kako bi pratila savremene trendove u obasti obrazovanja i usavršavanja, te da će zahvaljujući novoj opremi učenici bjelopoljske Srednje stručne školi svojim znanjem i vještinama biti konkurentni đacima evropskh srednjih stručnih škola.

Balić je podjsetio da su ranije, takođe zahvaljujući domaciji Vlade Japana, uspjeli da obezbijede vrijednu opremu iz oblasti mašinstva, poljoprivrede i obrade metala.

Zadovoljstvo zbog novog kabineta za hemiju i prehrambenu tenogolgiju, danas je posebno izrazio profesor Nikola Simović, koji je napomenuo da je i  NVO „KAN“ dala doprinos u realizaciji cjelokupnog projekta za nabavku opreme.

„Ovaj kabinet nam je bio neophodan, naročito za učenike sa prehrambenog smjera, kako bi imali i praktične vježbe, a zahvaljujući donaciji Vlade Japana  sada imamo opremu koja je potrebna za hemijsku analizu vode“, rekao je Simović.

On je istakao da je u adaptaciju kabineta, zajedno sa svom opremom, u koju su uključene i hemikalije, labaratorijsko posuđe, pribor, kao i instrumenti, uloženo više od 25 000 eura.

U okviru prezentacije savremene labaratorije za hemiju i prehrambenu tehnologiju, danas je održana i radionica, pod nazivom „Magija u hemiji“ i to sa ciljem da učenici kroz oglede i eksprimente shvate važnost hemije kao nauke.

Osim toga, učenici Srednje stručne škole imali su priliku da slušaju predavanje o periodnom sistemu elementa, koje su držale profesorice Radmila Radović, Selma Dobardžić i Rajka Šebek.

Takođe, u okviru radionice „Magija u hemiji“ izvršena je i analiza vode, koju je učenicima prikazao profesor Zlatan Idrizović, magistar prehrambene tehnologije.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE