Stvaranjem kvalitetnih uslova spriječiti odlazak najboljih (video)

Ulaganje u sportsku infrastrukturu i mlade talente jedini je način da zadržimo kvalietne igrače u Bijelom Polju, poručio je dugogodišnji sportski radnik i košarkaški trener, Goran Rika Vojinović.

Gostujući u emisiji “Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, Vojinović je istakao da je konstantan odliv najboljih igrača i da se to odražava na kvalitet ekipa.

“Mislim da bi momci koji odu iz Bijelog Polja kao klinci sa petnaest, šesnaest godina, sigurno ovdje dali veći doprinos, nego što daju u drugim klubovima. Nažalost, mi nijesmo mogli da im omogućimo stipendiju od par stotina eura, a oni tamo dobiju 700, 800 ili 1000 eura. Upravo to nam govori da nam najbolji odlaze zbog loših uslova, zato svi zajednički moramo ulagati više kako bi bjelopoljski sport bio na onom nivou kakav i zaslužuje”, podvukao je Vojinović.

On je naglasio i da u Bijelom Polju ima dosta talentovane djece, koja treniraju u košarkaškim klubovima ,,Centar” i ,,Jedinstvo”.

“Imamo sjajnu djecu u koju vrijedi uložiti. Ne mogu sada reći da li će oni jednog dana biti vruhunski igrači ili ne, ali moramo stvoriti što bolje uslove da ta djeca dobiju svoju šansu da se iskažu”, istakao je Vojinović, osnivač i trener KK “Centar”.

Vojinović smatra i da košarka u Bijelom Polju zavređuje mnogo više pažnje, kako bi uspjeli da budemo na nivou ekipa koje igraju ABA ligu 2.

Osvrćući se na rad njegovog kluba, Vojinović je rekao da su imali pauzu od nekoliko mjeseci zbog rekonstrukcije sale “Marko Miljanov”, ali da su sada spremni da nastave da se bore za svoj cilj.

“Naš cilj nije samo uspjeh u takmičarskom smislu, već stvaranje što kvalitetnijih igrača i to je ono čemu stremimo od samog osnivanja 2003. godine. Trenutno imamo dvanaest pionira u klubu i osam mlađih pionira, tako da se već nadziru konture sve četiri mlađe selekcije, koje će sledeće godine sigurno uzeti učešće u takmičenjima pod okriljem Košarkaškog saveza Crne Gore. Znači, vratićemo se na nešto što je bilo profilisano od samog početka, a to je da košarkaški klub makar u mlađim kategorijama bude zastupljen u sve četiri selekcije, a vjerujem da ćemo brzo uspjeti da napravimo seniorsku ekipu”, kazao je trener Vojinović.

On je podsjetio da je “Centar” dva puta bio prvak Crne Gore sa starijim juniorima, a u svojoj istoriji  i prvak sjeverne regije u svim mlađim selekcijama.

“Upravo u toj sali škole ,,Marko Miljanov” postizali smo dobre takmičarske rezultate i stvarali dobre igrače. Sada zakup te sale iznosi po satu 20 eura, a mi u ovom momentu ne možemo da pružimo taj luksuz da koristimo samo tu salu kao do sada. Zato smo primorani da koristimo i druge sale koje nijesu adekvatne za košarku. Ipak, ostajemo posvećeni razvoju talenta kod naše djece, a nikako stvaranju sportskog rivaliteta”, zaključio je Vojinović.

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE