Veliki dio opštine i danas bez struje

Zbog radova na elektro energetskim objektima bez struje će do 17:00  časova biti Tomaševo, Muslići, Skočigorina, Drndari, Selakovići, Obod, Žaljevo, Sokolac, Čokrlije, Grančarevo, Ujniče, Pisana Jela, Šljemena i  Barice – Škola.  Kisela Voda, Livadice, Dubrave, Kukulje, Sela, Potkrajci, Njegnjevo, Sutivan, Kneževići, Orahovica, Konatari, Unevina, Podbrežje, Metanjac, Kanje, Dobrakovo, Milovo, Mioče, Dobro Brdo, Dobrinje, Gubavač, Voljavac, Rodijelja, Žiljak, Bistrica, Kostenica, Jablanovo, Požeginja, Šolje i Mojstir.

Struju od 11:00 do 12:00 sati neće imati Žurena, Brzava, Femića Krš, Prijelozi, Pašića Polje, Dubovo, Potoci, Kostići, Laholo, Zagrad, Srđevac, Bioča, Crniš, Jagoče, Lozna, Poda i Trubina, a od 12 do 15 sati Crnča, Radulići, Ivanje, Godijevo, Kradenik, Crhalj, Goduša, Vrbe, Sipanje, Ličine, Sušica, Osmanbegovo Selo, Moravac, Dupljaci i Đalovići. Bez napajanja električnom energijom  9:00 do 14:00 sati ostati Nikoljac, Rasovo, Ivanje i Marinkovići, saopštili su iz CEDIS-a.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, a tokom dana neće biti planiranih isključenja, kazali su u Vodovodu “Bistrica” i dodali da vodu prije upotrebe treba prokuvati, jer je još uvijek blago zamućena.Takođe, podsjećaju da je voda hemijski i bakteriološki ispravna.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći  tokom  protekla 24 sata zatražila  je 71 osoba a dežurne ekipe su 8 puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana rođene su dvije bebe.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima uz smanjenu vidljivost, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) i dodali da je saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje u prekidu. Saobraćaj ne tom putu u prekidu je od srijede zbog odrona u mjestu Sokolovina. Iz AMSCG kazali su da su učestali sitniji odroni na putevima koji vode pored rijeka i kosina. Oni su savjetovali vozače na opreznu i pažljivu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima. Zbog rekonstrukcije magistraknog puta Barski most- Ribarevine, dionica obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine, režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a na snazi su povremene obustave ne duže od 15 minuta.

U Crnoj Gori danas će biti umjereno do potpuno oblačno, mjestimično sa kišom. Prijepodne se u južnim i centralnim predjelima očekuje mjestimično slaba kiša, a u drugom dijelu dana i tokom noći umjerena do jaka kiša, ponegdje i grmljavina, u cijeloj zemlji.Vjetar umjeren do jak južni i istočni. Jutarnja temperatura vazduha od 2 do 15, najviša dnevna od 12 do 22 stepena.