Bjelopoljski Dom starih obilježio devet godina postojanja

Dom starih u Bijelom Polju, ustanova socijalne zaštite za osobe treće životne dobi,  obilježio je danas devet godina svog postojanja i rada.

Gotovo deceniju bjelopoljski Dom starih brine o nemoćnima, starima, pružajući im ne samo zdravstvenu zaštitu, već i uslove za kvalitetan društveni život.

Direktor Doma starih, Dejan Pavićević, kazao je danas da su za devet godina postojanja uložili mnogo rada i truda, ali i sredstava, kako bi ova ustanova bila prepoznata kao kvalitetna ii društveno odgovorna, ne samo u Crnoj Gori, nego i u regionu.

“Međutim, ono što je nama mnogo važnije i što nas čini srećnima i spunjenima, jetse to što smo pažnju i ljubav poklonili našim korisnicima, kako bi oni osjetili toplinu doma. Postali smo jedna velika porodica, a ja obećavam da ćemo i u buduće učiniti sve kako bi naši korisnici bili zadovoljni i kako bi se osjetili korisnim članovima društva, koji zaslužuju kvalitetan život i dostojanstvenu starost”, poručio je Pavićević.

Za proteklih devet godina u okviru JU Dom Starih Bijelo Polje otvoren je Dnevni  boravak za stare, Odjeljenja demencije i palijative, čime je ova ustanova pokazala da u kontinuitetu radi na unapređenju socijalne zaštite lica“trećeg doba“i očuvanju i poboljšanju kvaliteta njihovog života.

Danas u bjelopoljskom Domu starih boravi 185 lica, a od 2010. kroz ovaj Dom je prošlo njih preko 750.

Ova ustanova socijalne zaštite raspolaže sa 200 mjesta za korisnike svih kategorija, a smještaj obuhvata 24časovnu medicinsku njegu, stručni nadzor od strane obučenog osoblja, radno okupacionu terapiju, koja uključuje društvene igre, tombolu,muzičku sekciju, radionice na različite teme, vježbe za psihofizičku kondiciju prilagođene korisnicima, kao i izlete.

Proslavu Dana doma starih Bijelo Polje obogatio je program KUD ,,Tekstilac" iz Bijelog Polja i nastup estradne zvijezde Jadranke Barjaktarević, koji je odlučila da pokloni korisnicima Doma.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE