"Između čovjeka i neba" - Omaž Ćamilu Sijariću

Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje i Javna ustanova Ratkovićeve večeri poezije, organizovaće 12. decembra od 19 časova u Kući Rista Ratkovića, književno veče "Između čovjeka i neba", povodom navršavanja 30 godina od smrti Ćamila Sijarića, istaknutog književnika i novinara bivše Jugoslavije.

Kako je ranije najavljeno ove dvije institucije će kao izdavači Sijarićevih djela i studija o njegovoj prozi, upriličiti događaj u piščevom zavičaju kao svojevrsni omaž kojim će se nove generacije upoznati sa višedecenijskim stvaralaštvom ovog vrsnog pripovjedača i romanopisca.

Učesnici programa biće direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić, koji će govoriti o životu i djelu Ćamila Sijarića, dok će o poeziji govori profesor književnosti Radoman Čečović, o pripovjetkama objavljenim u knjizi ''Priče iz hiljadu i jedne noći'', u izdanju Radija Bijelo Polje, govoriće direktor Dragić Rabrenović.

Posebno će se predstaviti i roman ''Mojkovačka bitka'', čiji su izdavači Radio Bijelo Polje i Biblioteka Stevan Samardžić iz Pljevalja, o kome će govoriti autorka predgovora profesorica književnosti Marija Knežević.

Premijerno će biti predstavljena i studija prof. dr Dijane Hadžizukić ''Na margini – likovi u romanima Ćamila Sijarića'' u izdanju JU Ratkovićeve večeri poezije.

Moderator će biti komunikolog Rafet Mulić.

Književno veče će se održati u okviru obilježava 29 godina postojanja Radija Bijelo Polje.

 

Redakcija Radija Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.