Jeremić: Zadovoljni smo odrađenim poslom na skijalištu Cmiljača, radovi se nastavljaju na proljeće (video)

Na Ski-centru Cmiljača proteklih mjeseci postavljeno je osam stubova, polazna i izlazna stanica, kao i desna, plava staza u dužini od kilometar i po, koja je 80 posto završena, kazao je Hadži Dragiša Jeremić, član Radne grupe za praćenje realizacije aktivnosti na gradilištu Ski centra i predsjednik mjesne zajednice Ravna Rijeka.

Gostujući u emisiji "O mjesnim zajednicama", Radija  Bijelo Polje, Jeremić je istakao da je urađena i crvena staza dužine 1540 metara, a i ona je završena skoro 80 posto.

"Ostalo je da se u narednoj godini postavi sajla, izgradi  trafostanica za napajanje žičare strujom i postave korpe. Urađena je garaža po najsavremenijimm standardima, a s obzirom  da je do sada uloženo devet miliona eura onda se može pretpostaviti kako će skijalište izgledati. Radna grupa je zadovoljna svime što je do sada urađeno, ali uvijek to može više i bolje", ističe Jeremić.

On kaže da  su zadovoljni i izgradnjom pristupne saobraćajnice Ravna Rijeka-Jasikovac-Cmiljača, dužine 16 km, koja će povezati budući planinski centar sa magistralnim putem, te da je što se tiče izgradnje tog puta, odrađeno više od 90 posto posla. 

Prostornim planom posebne namjene Bjelasica-Komovi 2010. godine, predviđena  je izgradnja centralnog parkinga  na 1680 metara visine, u mjestu Ivkovo polje, koje će imati 1200 mjesta.

"Opština Bijelo Polje je raspisala tender za izradu projekta od dna polazišta žičare do Ivkovog polja, a koji bi naredne godine trebalo da se uradi do centralnog parking", naglasio je Jeremić.

Repriza emisije "O mjesnim zajednicima" biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

Tekst pripremila: Jasminka Mulić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE