Prinosi meda ove godine oko 10 kilograma po košnici (video)

Ova godina za bjelopoljske pčelare bila je malo bolja u odnosu na prethodnu, a  prosječan prinos meda bio je oko 10 kg po košnici, kazao je danas predsjednik Udruženja pčelara, Vlado Šebek.

Govoreći na redovnoj godišnjoj Skupštini pčelara, Šebek je istakao da su loši vremenski uslovi  pravili velike probleme pčelarima, koji su i u toku medobranja morali vršiti podsticajno prihranjivanje pčelinjih zajednica.

„Već nekoliko godina unazad imamo iste problema, ova godina jeste malo bolja u odnosu na prošlu, ali se ne možemo pohvaliti velikim prinosma meda“, rekao je predsjednik bjelopoljskog udruženja pčelara.

Na današnjoj Skupštini usvojen je izvještaj o radu sa finansisjkim izvještajem za ovu godinu, kao i program rada za narednu, a Šebek je podsjetio i na sve aktivnosti koje su realizovane tokom 2019.

„Imali smo redovno učešće u radu Saveza pčelarskih organizacija, sarađivali smo i sa lokalnom upravom, sa veterinarskim i drugim ustanovama.  Takođe, organizovali smo i dvije edukativne radionice i predavanja“, saopštio je Šebek.

On je naglasio da su  uz pomoć lokalne uprave nabavili i  regres za košnice, a uspjeli su da obezbijede i mravlju kisjelinu za 2020. godinu.

Šebek je napomenuo i da Udruženje pčelara trenutno ima  121 registrovanog člana.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE