Znanje stečeno u Mančesteru, uspješna Bjelopoljka primjenjuje u Crnoj Gori (VIDEO)

Veliki broj mladih iz Bijelog Polja niže uspjehe širom zemlje i inostranstva i predstavlja svoje rodno mjesto u najboljem svjetlu, među kojima je i Ivana Ćorovic, magistar računarskih nauka.

Nakon završetka jedne godine studija u Mančesteru, ova mlada i uspješna Bjelopoljka svoje stečeno znanje primijenila je u agenciji za digitalni marketing AliCorn u Podgorici. ,,Baš mi je drago što sam se vratila u svoju državu, kako bih prenijela makar dio znanja stečenog tokom školovanja u Mančesteru",kazala je magistar računarskih nauka, Ivana Ćorović u današnjoj emisiji ,,Mladi za mlade", Radija Bijelo Polje.

Sa nostalgijom se sjeća srednjoškolskih dana provedenih u svom rodnom mjestu. ,,Bijelo Polje pamtim po svemu najljepšem. Tu je moja porodica, prijatelji, moji prvi koraci ka nekim manjim uspjesima i tu je počela moja ambicija da dam sve od sebe kako bih dobila nešto što je van uobičajenih okvira kod mladih u Crnoj Gori", dodala je Ivana. Upoređujući studentski život i školovanje u Mančesteru i Crnoj Gori, ona ističe da je u toj sredini ozbiljnije shvaćena originalnost onoga što se radi, i dodaje da se provjerava sve što studenti odrade tokom semestra, do najsitnijih detalja.

,,Nema kopiranja tuđih riječi, sve mora da bude argumentovano i lijepo obrazloženo. Moje prilagodavanje u početku je bilo teško", govori ona. Ivana je kao tinejdžerka godinu dana boravila i u Americi kod jedne hos porodice. ,,Školovanje kod njih je kao sa filmova. Od starta učenike ohrabruju da budu različiti i posvete se onome što ih zapravo zanima, i mislim da nama to fali, jer je većina mladih nezainteresovana, pogotovo u periodu srednje škole.

U najljepšem sjećanju su mi ostali članovi hos porodice, sa kojima sam i danas u kontaktu", navodi Ivana. Ona je savjetovala mlade da ne odustaju od svojih ideja. ,,Knjiga je najbolji alat sa kojim se može ići kroz život", poručuje ova uspješna bjelopoljka.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE