Omerović: Uz pomoć lokalne samouprave uspješno rješavamo sve zahtjeve građana (VIDEO)

Mjesna zajednica Potkrajci osnovana je 2007. godine, a prostire se od mosta na Kisjelim vodama do Sutivana. U njenom sastavu su još i sela Jelah, Rosulja i Šljepašnica, a  prema popisu od 2014. godine  na području mjesne zajednice  živi oko 2000 stanovnika, kazao je Dževad Omerović, predsjednik Savjeta MZ.

Omerović kaže da su zadovoljni  onim što je  na području Potkrajaca i okolnih sela učinjeno na  poboljšanju  kvaliteta života, ali da uvijek može više i bolje.

“Od 250 zahtjeva građana koji su se odnosili na rješavanje nekog infastrukturnog problema, skoro svi su riješeni zahvaljujući prije svega dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom  i njenim čelnicima. Zadovoljni smo stanjem putne infrastrukture, a naročito izgradnjom nasipa. Problem nam predstavljaju česti nestanci struje, ali se nadamo, da će izgradnjom  nove trafostanice u Gubavču i to biti riješeno i da ćemo u narednom periodu imati znatno kvalitetnije i stabilnije napajanje električnom energijom”, ističe Omerović.

Naglašava da su mještani posebno zabrinuti zbog svakodnevne brze vožnje kroz naselje, jer, iako je ograničenje brzine 50 km na sat, nesavjesni vozači voze i preko 100  km na sat.

“Tim povodom smo organizovali više sastanaka  sa predstavnicima Uprave policije i tražili da nam  riješe taj problem, jer  smo ozbiljno zabrinuti za bezbjednost svih, a posebno djece. Očekujemo da neki način sankcionišu takvu vožnju”, naglašava Omerović.

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana u subotu, od 12:15 na talasima Radija Bijelo Polje

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka teksta:Tanja Dangubić

Video i foto: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE