Predsjednici Države, Skupštine i Vlade čestitali 3.januar- Dan Opštine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je 3. januar – Dana  Opštine Bijelo Polje, predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine Abazu Dizdareviću, odbornicima i građanima Bijelog Polja.

"Vaš 75-godišnji jubilej je i dan konačnog oslobođenja cijele Crne Gore od fašizma, herojske pobjede nad okupatorima i domaćim kolaboracionistima izvojevane kroz NOB, u kojoj je obnovljeno ime crnogorsko, i udareni državni i nacionalni temelji za ravnopravnost Crne Gore u socijalističkoj jugoslovenskoj zajednici. Bjelopoljski kraj ima u tome svoje istorijsko mjesto i ulogu. Kao što je, uz sve ostalo, multietničkim skladom, multikulturalizmom i multikonfesionalnošću, dao značajan doprinos obnovi državnosti Crne Gore, i njenom ukupnom napretku na putu do članstva u NATO i u pregovaračkom procesu sa EU", navodi se u čestitki Đukanovića.  Predsjednik Crne Gore je naveo i da Bijelo Polje postaje grad stabilnog i dinamičnog razvoja. "Što je siguran put za podizanje društvenog standarda i kvalitetniji i bolji život njegovih građana. Vjerujem da će to biti dodatni motiv za lokalnu samoupravu da u saradnji s Vladom i drugim državnim organima, još odlučnije nastavi s korišćenjem zavidnih prirodnih, privrednih i ljudskih potencijala u tom cilju", naveo je Đukanović.   

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović u čestitki je naveo da je Bijelo Polje oslobođeno zahvaljujući junaštvu i žrtvama Sedme omladinske brigade.“Snažna antifašistička tradicija ogleda se u vrijednosti harmoničnog suživota vjera i nacija, kao važnog preduslova demokratskog razvoja ovog centra privrede i kulture sjevera Crne Gore. Daljom brigom državnih organa i kontinuiranom podrškom razvojnim projektima lokalne zajednice, Bijelo Polje će nastaviti svoj ekonomski napredak i stvoriti sigurno i perspektivno mjesto u dolini Lima za život mladih naraštaja“ – zaključio je Brajović.

 Premijer Duško Marković ocijenio je da snažnim ulaganjima sa nivoa države, sinergijom Vlade i opštinskog rukovodstva, stvaramo sigurne pretpostavke za ekonomski i sveukupni napredak Bijelog Polja i sjevera Crne Gore.Izvor:Sajt Opštine