Delegacije Opštine, udruženja boraca i političkih partija položile cvijeće na Spomenik palim borcima (VIDEO)

Povodom 3. januara, Dana oslobođenja Bijelog Polja, delegacije Opštine, UBNOR-a i antifaštisa, OBNOR-a Bijelog Polja, Prijepolja, Berana i Pljevalja, kao i političkih partija, DPS-a, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, SNP-a, SDP-a i Ujedninjene demokratske akcije, položili su cvijeće na Spomenik palim borcima. 

Pozdravljajući goste i okupljene građane i čestitajući im Dan oslobođenja našeg grada, predsjednik Skupštine Opštine, Abaz Dizdarević, je kazao da danas obilježavamo 75. godišnjicu velike pobjede nad fašističkom ideologijom koja je prijetila da sruši humanitet u poslednjem vijeku.

„Bijelo Polje i Crna Gora su u potpunosti uložili sebe, svoju egzistenciju i ljudski potencijal s ciljem da pomognu uništavanje fašizma. Naša država je platila veliku cijenu žrtvovanja za slobodu. Današnji datum, 3.januar, proslavljamo kao herojski čin protiv brutalne fašističke agresije. Želim da danas iskažemo duboki pijetet i zahvalimo svakom čovjeku koji je učestvovao u borbi koja je prijetila cjelokupnom opstanku ljudi na planeti. Zadatak nam je da uvijek čuvamo istinu o ovim svijetlim, nesebičnim primjerima žrtvovanja, da budemo na braniku ideala mira i slobode za koje su se oni, ne misleći o sebi samima, hrabro borili“, kazao je Dizdarević.

Dizdarević je naglasio i da su tekovine 3.januara i veliki trijumf, sudbinski odredili slobodarski razvoj Bijelog Polja, a da je na tim principima građena suština savremene antifašističke Crne Gore, njene velike istorije, sadašnjosti i njene budućnosti.

Tekst :Tanja Dangubić

Video ifoto:Vladimir Jelić

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE